Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος μίλησε για τα 40 χρόνια του ΠαΣοΚ, τις εορταστικές εκδηλώσεις και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.{{{ audio1 }}}

Για τις επετειακές εκδηλώσεις της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

«Δεν είναι κακό να έχουμε δυο εκδηλώσεις, αρκεί να μην δημιουργούνται αυτές οι παραφιλολογίες, οι οποίες εκτιμώ πως δεν συμβάλλουν σε τίποτα στην επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, εφόσον αυτές, οι εκδηλώσεις εννοώ, λειτουργούν συμπληρωματικά και λειτουργούν προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν είναι ανάγκη να βρίσκουμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να επιλύσουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε πώς αυτός ο χώρος θα αποκτήσει ξανά ακροατήριο και δεν θα συρρικνωνόμαστε εμείς μεταξύ μας, λειτουργώντας ο ένας εναντίον του άλλου.»

Για την εκλογή ΠτΔ

«Εκτιμώ ότι η εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα, όχι μόνο για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την κοινωνία. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, στοίχημα ωρίμανσης. Είναι ένα στοίχημα εμπέδωσης της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Γίνεται συνείδηση σε όλους και σε περισσότερους βουλευτές, ότι γίνεται αναγκαιότητα η εκλογή Προέδρου. »