Την Παρασκευή 29 Αυγούστου το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδης Μπαλτάς μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.{{{ audio1 }}}

Για το αν θα μπορέσει η κυβέρνηση να συγκεντρώσει τους 180 ψήφους για εκλογή ΠτΔ

«Η εκτίμησή μας είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο ο κ. Σαμαράς να συγκεντρώσει τους 180 ψήφους, με όλα τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Άρα είναι πολύ πιθανό να έχουμε εκλογές, όταν και είναι η συνταγματική προθεσμία για την εκλογή ΠτΔ.»

Για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό που μπορεί να γίνει άμεσα είναι τα μέτρα που προσπάθησε να εξηγήσει χθες ο κ. Δραγασάκης. Άρα, με το που έρχεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ένα πρόγραμμα για τους δύο πρώτους μήνες και από εκεί και πέρα ένα πιο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο θα βάλει μπροστά αυτά που προγραμματικά εξηγούμε και επεξεργαζόμαστε. Σίγουρα θέλει χρόνο, δεν δημαγωγούμε λέγοντας πως θα λυθούνε όλα τα προβλήματα αύριο το πρωί, αλλά είναι και κάποια ζητήματα που πρέπει να λυθούν την επομένη το πρωί.»

Για τις δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Δραγασάκη

«Σας θυμίζω ολόκληρη εκείνη την κουβέντα που αφορούσε το ότι το ΔΝΤ ήθελε το κούρεμα του χρέους, προσπάθησε να συνεννοηθεί τότε με τον κ. Στουρνάρα για να έχουν κοινό μέτωπο απέναντι στην γραμμή Μέρκελ και ο Στουρνάρας υποκλίθηκε στην φράση «δεν γίνεται Γιάννη μου». Αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση, είναι υποταγή a priori. Όλη η συλλογιστική που ακολουθεί η Ν.Δ. σε αυτήν την φάση, είναι στη λογική έχει τελειώσει η διαπραγμάτευση, δεν μπορεί να γίνει τίποτα, πάμε παρακάτω. Αυτή είναι η λογική του παραλόγου.»