Την Τετάρτη 27 Αυγούστου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛΛ, Τέρενς Κουίκ, μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για την εκλογή του ΠτΔ και για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.{{{ audio1 }}}

Για την εκλογή του ΠτΔ και την συμπλήρωση 180 ψήφων από την κυβέρνηση:

«Υπάρχουν δύο δεξαμενές ψήφων και έχω την εντύπωση ότι η μία είναι η ΔΗΜΑΡ, αλλά βλέπω ότι και αυτή με το θέμα του Κουβέλη συσπειρώθηκε αντί να αποσυσπειρώθει. Η δεύτερη είναι η δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών, αλλά και πάλι εγώ το βλέπω χλωμό, αφού είναι 156 βουλευτές μαζί και με τον νέο βουλευτή που πήραν από την Φθιώτιδα και δεν βγαίνουν οι υπόλοιπες 24 (ψήφοι). Θα πάμε σε εκλογές και μακάρι να είχαν γίνει ακόμα και χτες. Έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με διάφορες μεθοδεύσεις, μία με τους 180 και μία με την κεντροδεξιά, να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία.»

Για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο:

«Ρώτησα τον Υπουργό, κ. Αθανασίου, όταν ήμασταν στην Μυτιλήνη για μια ημερίδα και μου είπε ότι αυτό δεν θα μπει. Αυτό έγινε χθες το πρωί. Βέβαια, δεν ξέρω αν θα το φέρουνε σαν τροπολογία. Μάλιστα, δεν ξέρω αν τελικά θα είναι και στο Γ’ θερινό τμήμα. Εμείς ζητούμε να έρθει στην Ολομέλεια.»