Τη Δευτέρα 25 Αυγούστου ο Αντώνης Ρουπακιώτης μίλησε στον Αιμίλιο Περδικάρη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τον Φ. Κουβέλη.{{{ audio1 }}}

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

«Είναι προφανέστατο ότι η Ν.Δ. δεν θα ήθελε να έλθει ένα τέτοιο νομοσχέδιο στη Βουλή και να ψηφιστεί και έχει τους λόγους της. Γιατί υπάρχουν εκλογικά στρώματα και υποστηρικτές, είτε από την Εκκλησία είτε από αλλού, οι οποίοι δεν θέλουν αυτό το νομοσχέδιο. Και επειδή δυστυχώς στην πατρίδα μας – και όχι μόνο – η υπεράσπιση των δικαιωμάτων δεν κρίνεται αναγκαία με βάση τα αξιακά κριτήρια που εκλύουν τα ίδια τα δικαιώματα, αλλά με βάση το πώς και πόσο ωφελούμαστε εκλογικά, αυτός είναι ο βασικός λόγος που καθυστερεί το νομοσχέδιο εδώ και ένα χρόνο. Και να σκεφτείτε ότι δεν πρόκειται για ένα νομοσχέδιο-ογκόλιθο, αλλά για ένα νομοσχέδιο που απλώς έρχεται να επικαιροποιήσει τη νομοθεσία που υπάρχει από το 1979 και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο οποίος έκανε ένα νόμο διότι θέλησε να φέρει στην εθνική νομοθεσία μια διεθνή σύμβαση του 1976 που ήταν καλή εκείνη την εποχή, αλλά θέλει επικαιροποίηση. Επομένως, αυτό ήταν αναγκαίο να γίνει. Είναι αυξημένα πλέον τα κρούσματα ρατσιστικής ή μισαλλόδοξης συμπεριφοράς φαινόμενα και επιπλέον ήταν το Συμβούλιο της Ευρώπης και το πλαίσιο της Ε.Ε. το 2008, το οποίο πρέπει να επικαιροποιήσουμε. Κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσει το νομοσχέδιο αυτό στη Βουλή και λυπάμαι που γίνεται αυτό, διότι δεν πρόκειται για ένα νομοσχέδιο-ογκόλιθο που θα λύσει τα οξύτατα προβλήματα και θα βοηθήσει να προχωρήσει η κοινωνία. Είναι ένα νομοσχέδιο που έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και χρόνια και η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον κ. Καστανίδη και προχώρησε στον κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος το είχε φέρει στη Βουλή, αλλά ανακόπηκε για ένα συγκεκριμένο λόγο. Δεν ξέρω (αν υπάρχουν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν το θέλουν). Σας βεβαιώνω ότι δεν ξέρω. Δεν θέλω να απαλλάξω ή να χρεώσω. Αλλά αν μίλησα για τη Ν.Δ. είναι γιατί επώνυμα προήλθε από εκεί η αντίδραση. Αλλιώς δεν θα αναφερόμουν.»

Για τον Φ. Κουβέλη και το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Δημοκρατίας

«Είναι ένας πολιτικός που έχει δώσει στην πολιτική ζωή της χώρας μια ποιότητα. Αλλά το ζήτημα τίθεται πολιτικά και όχι προσωπικά και θα απαντήσει ο ίδιος. Δεν θα ήθελα να απαντήσω εγώ σ’ αυτό το ερώτημα, κατά πόσον ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε μια δύσκολη περίοδο, θα επέλεγε να κριθεί στο Κοινοβούλιο ως υποψήφιος πρόεδρος. Είναι ένα πολιτικό ζήτημα που θα απαντήσει ο ίδιος και δεν θα ήθελα να απαντήσω εγώ.»