Την Δευτέρα 18 Αυγούστου ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στους Αργύρη Παπαστάθη και Άρη Ραβανό για τον ΕΝΦΙΑ και τους «αιώνιους» φοιτητές{{{ audio1 }}}

Για τον ΕΝΦΙΑ:

«Ο ΕΝΦΙΑ χρειάζεται παρεμβάσεις, το είχα υποστηρίξει και στη Βουλή όταν ο ΕΝΦΙΑ ψηφίστηκε, εγώ δεν τον είχα ψηφίσει. Θα πρέπει να εξομαλυνθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες εφαρμογής που τον έκαναν απαράδεκτο και έξω από τα όρια του νόμου κι αυτό το πράγμα ήδη συντελείται. Ως προς τον ίδιο τον ΕΝΦΙΑ θα εντάξω στην συζήτηση της φορολογικής πολιτικής, που κάνει ο κ. Χαρδούβελης από τη πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του επί το σκοπό για το προϋπολογισμό του 2015, να κάνει παρεμβάσεις».

Για τους «αιώνιους» φοιτητές:

«Ο νόμος ψηφίστηκε το 2011, ενώ η προειδοποίηση είχε γίνει από το 2007. Όλοι όσοι ήταν στα Πανεπιστήμια και δεν έπαιρναν τα πτυχία τους ήξερα από το 2007, δηλαδή εδώ και 7 χρόνια, ότι κάτι θα γίνει. Ο νόμος του 2011 όρισε τι θα γίνει, 31/8/2014 φεύγετε… Εσείς οι «παλιοί», όχι αυτοί που είναι τώρα. Για αυτούς που είναι τώρα έχει άλλη ρύθμιση. «Παλιός» είναι όποιος έχει σε σχολές τετραετούς κύκλου από το 2003, πενταετούς κύκλου από το 2001 και εξαετούς κύκλου, όπως η ιατρική, από το 1999 και πριν».