Την Τρίτη 29 Ιουλίου η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στην εκπομπή «πρωινές διαδρομές» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο για την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για την επόμενη σύσκεψη της Τρόικας που θα γίνει στο Παρίσι και όχι στην Αθήνα, αλλά και για το θέμα των καθαριστριών{{{ audio1 }}}

Για την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ :

«Ένας από τους κινδύνους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει πάει στις ευρωεκλογές και έχει χάσει 150.000 ψήφους , τώρα χρησιμοποιεί ως όχημα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας . Απλώς κάνει αντιπολίτευση , προσπαθώντας να βρεθεί στην εξουσία για να μας πάει στα συσσίτια. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πάρει κανείς μισθό και σύνταξη. Ο κ. Τσίπρας θα πει πότε θα αρχίσει την διαδικασία η κυβέρνηση; Δεν κοιτάει που μίλησε για 135 βουλευτές και έβαλε μέσα τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής , πήγε και τους έφερε από τον Κορυδαλλό και τους έβαλε μέσα στο λογαριασμό του. Δίνει κοινοβουλευτική νομιμοποίηση στο ναζισμό αυτή την στιγμή και αυτό πρέπει να κοιτάξει».

Για την επόμενη σύσκεψη της Τρόικας που θα γίνει στο Παρίσι και όχι στην Αθήνα :

«Που ξέρετε ότι δεν έχει καταβληθεί και στο παρελθόν ανάλογη προσπάθεια; Μα τώρα υπάρχει εμπιστοσύνη , τώρα βλέπουν ότι κάνουμε αυτά που λέμε».

Για το θέμα των καθαριστριών :

«Με 1,5 εκατομμύριο ανέργους έξω πρέπει το επάγγελμα της καθαρίστριας να είναι κρατικός υπάλληλος ; Με συγχωρείτε πολύ . Άκουσα την Χαρούλα Αλεξίου να λέει χθες « είμαστε όλοι καθαρίστριες» . Πράγματι , κατ’ αρχήν είμαστε όλες καθαρίστριες , γιατί δεν υπάρχει γυναίκα , ΄σο ψηλά κι αν έχει βρεθεί , που να μην έχει πιάσει σφουγγαρόπανο . Κι είμαστε όλοι καθαρίστριες τώρα, επειδή και οι άνδρες κάνουν δουλειές , αλλά δεν μπορούμε όλοι να είμαστε κρατικοί υπάλληλοι. Ως κρατικός υπάλληλος πρέπει να έχεις συγκεκριμένη ιδιότητα και συγκεκριμένη εκπαίδευση ( γιατρός , νοσοκόμος , στρατιωτικός , εκπαιδευτικός ) . Δουλειά που μπορούν να την κάνουν όλοι δεν χρειάζεται να την κάνει κρατικός υπάλληλος . Χρησιμοποιούνται από την αντιπολίτευση , διότι υπάρχουν ΄1,5 εκατομμύρια άνεργοι χωρίς φωνή αυτή την στιγμή, για τους οποίους δεν κάνει κανείς τίποτα, ούτε μια συναυλία»!