Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα stage και τις δικαστικές αποφάσεις κατά του Μνημονίου.{{{ audio1 }}}

Για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τους εργαζομένους στα προγράμματα Stage

«Είναι μια σημαντική απόφαση με την οποία επαναβεβαιώνει ο Άρειος Πάγος τα κριτήρια ερμηνείας των εργασιακών σχέσεων. Η παραγραφή είναι η «μεγάλη», η πενταετής και όχι το τρίμηνο που ισχύει όταν απολύεται κάποιος. Όταν ζητάς την επαναπρόσληψη ή να κριθεί άκυρη η απόλυσή σου, έχεις μια τρίμηνη προθεσμία. Αλλά τώρα, όταν ζητάς δεδουλευμένες αποδοχές σε σύγκριση με μια άλλη εργασιακή σχέση, η παραγραφή είναι η «μεγάλη», η πενταετής.»

Για τις περικοπές των συντάξεων στα Ειδικά Μισθολόγια

«Την Τετάρτη αυτή ή την άλλη, το Ελεγκτικό Συνέδριο σε Ολομέλεια βγάζει αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων σε όλα τα Ειδικά Μισθολόγια – επτά στον αριθμό, στρατιωτικοί, λιμενικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, διευθυντές. Τι θα πει εκεί (το Δημόσιο), όταν έχεις μια διακριτή εξουσία, τη δικαστική; Τα χρήματα θα πρέπει να εξευρεθούν και να αποδοθούν σ’ αυτούς που δούλεψαν με λιγότερα χρήματα (όπως στην υπόθεση των Stage), διότι οι αμετάκλητες αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας μας είναι εκτελεστές erga omnes, δηλαδή έναντι όλων και πρέπει έτσι να εκτελεστούν.»