Την Πέμπτη 24 Απριλίου ο δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την υποψηφιότητά του, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την πολιτική αντιπαράθεση στη Θράκη.{{{ audio1 }}}

Για την υποψηφιότητά του και τις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Νομίζω ότι πάμε πάρα πολύ καλά και τα μηνύματα είναι πάρα πολύ αισιόδοξα. Την Κυριακή καταθέτουμε το συνδυασμό και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, διότι έχουμε καταφέρει να έχουμε έναν υπερκομματικό συνδυασμό με ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους που ενώνουν δυνάμεις αυτήν την κρίσιμη στιγμή για να μπορέσουμε να πάμε την Περιφέρειά μας μπροστά. Υπερβαίνει τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους, διότι αυτό είναι και το μήνυμα που παίρνουμε: «αφήστε τα κόμματα και κάντε δουλειά». Έχουμε πολλούς νέους και μορφωμένους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους και υπάρχει πολύ μεγάλη ανανέωση, μια προσφορά εργατών της Αυτοδιοίκησης και είναι πολύ τιμητικό για κάποιον να συμμετέχει σε μια τέτοια προσπάθεια. Είναι πολύ τιμητικό για μένα να περιστοιχίζομαι από τέτοιους ανθρώπους.

Εγώ δεν υποκρίνομαι (σ.σ.: σχετικά με την πολιτική και οικογενειακή του καταγωγή). Είναι προφανές ότι κάνω την πολιτική μου επιλογή και έχω την πολιτική μου άποψη που δεν διστάζω να εκφράζω και το ίδιο κάνουν πολλοί φίλοι και συνάδελφοι που συμμετέχουν στο συνδυασμό και άλλα ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές. Επιλέγουμε, επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφέρεται για συνεργασίες, να ενώσουμε τα χέρια και νομίζω ότι αυτό ζητάει και ο κόσμος σήμερα. Αυτά τα παλιά ιδεολογικά ταμπού και κομματικά τείχη πρέπει να τα σπάσουμε και ο κόσμος διαχωρίζει το κομματικό από το αυτοδιοικητικό και πολύ καλά κάνει, διότι τα δικά μας σκουπίδια δεν θα τα μαζέψει ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Βενιζέλος. Μόνοι μας θα δώσουμε λύση και αυτό είναι στο οποίο εμείς θέλουμε να δώσουμε έμφαση και το κάνουμε με ένα κοστολογημένο πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα, δουλειά των αυτοδιοικητικών δεν είναι να στέκονται προσοχή απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι να διεκδικούμε και να μαχόμαστε και μπορεί να μην κερδίσουμε όλες τις μάχες, αλλά πρέπει να μαχόμαστε.»

Για τη Θράκη και την πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό και δεν θα πρέπει να παίζουμε μαζί της. Εδώ βλέπουμε μικροκομματικά παιχνίδια σκοπιμοτήτων, ενώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με ένα θέμα εθνικά ευαίσθητο. Έχουμε να κάνουμε με ένα ζήτημα της εξωτερικής μας πολιτικής και άμυνας και βασικών, θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών. Η ισονομία και η ισοπολιτεία δεν μπορεί να αμφισβητείται στην Ελλάδα του 2014. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις πρόσκαιρες πολιτικές σκοπιμότητες και να δούμε πώς μπορούμε όλοι μαζί να εξασφαλίσουμε ότι η μειονότητα θα έχει τη θέση που της αξίζει στον πολιτικό και κοινωνικό ιστό.»