Την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νίκος Σοφιανός μίλησε στους Αργύρη Παπαστάθη και Άρη Ραβανό για το ΚΚΕ, τους στόχους του, την Αθήνα και τη Χρυσή Αυγή.{{{ audio1 }}}

Για τις ευρωεκλογές και το στόχο του ΚΚΕ

«Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, διότι εμείς δεν κρυβόμαστε και δεν μοιράζουμε τις τρεις κάλπες, όσο και αν αυτό μας μειώνει σε πολιτικό επίπεδο, η μάχη είναι ενιαία και πολιτική. Για την κάλπη των ευρωεκλογών, πιστεύουμε ότι είναι κρίσιμο και σημαντικό να αποτυπωθεί σε μέγεθος εκλογικό και πολιτικό η ανησυχία, η έλλειψη εμπιστοσύνης και η αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στην Ε.Ε. και στα τόσα παραμύθια που ειπώθηκαν από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τσακώνονται για τα παραμύθια και ερωτήματα περί δημοψηφισμάτων. Εμείς θεωρούμε ότι η πορεία που μπορεί να εγγυηθεί ανάπτυξη στη χώρα και στο λαό της περνά έξω από την Ε.Ε. και αυτά τα μνημόνια διαρκείας, με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και όσα ζει στην καθημερινότητά του ο λαός και έχουν τη σφραγίδα της Ε.Ε. και των μονοπωλίων των πολιτικών επιλογών της.»

Για τις προτάσεις του για την Αθήνα

«Προτείνουμε μείωση 40% στο συντελεστή της επαγγελματικής στέγης (στα δημοτικά τέλη) που είναι στο υπέρογκο 6,5 ευρώ ανά τ.μ. Για πολλούς, για πάνω από το 80% των επαγγελματιών της πόλης, μπορεί να καλυφθεί και με την αύξηση της τιμής ζώνης, διότι δεν μπορεί να φορολογείς το ίδιο το ψιλικατζήδικο στα Πατήσια με το μαγαζί στο Κολωνάκι.

Είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός που λέει ότι είναι απαράδεκτο να κόβεται σε κομμάτια ο δημόσιος δρόμος και να φορολογείται ο εργαζόμενος με ενοίκιο για την ελεγχόμενη στάθμευση. Είναι απαράδεκτο αυτό, όταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του σε τέλη, ασφάλειες κτλ. Δεν μπορείς να κόβεις το δημόσιο δρόμο κομμάτια, είναι απαράδεκτο αυτό, και να λες για ελεγχόμενη στάθμευση.

Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, όταν η διοίκηση Καμίνη έχει συρρικνωμένες υπηρεσίες, να παίρνει 200 εργαζόμενους και να τους μετατάσσει σε μια υπηρεσία για την επιβολή προστίμων για την ελεγχόμενη στάθμευση και τα τραπεζοκαθίσματα.»

Για τους Καμίνη-Σπηλιωτόπουλο

«Συμφωνούν με τα βασικά ζητήματα που γονατίζουν τη λαϊκή πλειοψηφία της Αθήνας και σηκώνουν έναν κουρνιαχτό για το ποιος θα βάλει στο γύψο καλύτερα τις διαδηλώσεις στο κέντρο – λες και τα μαγαζιά στις γειτονιές έχουν κλείσει από τις διαδηλώσεις – και για το τζαμί. Δυο φορές το ψήφισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος όταν ήταν βουλευτής, αλλά τώρα που ανακάλυψε την αγάπη του για την Αθήνα θέλει δημοψήφισμα. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και αυτή μια ψηφοθηρική λογική. Είναι σαχλαμάρες αυτά, κυριολεκτικά! Θέλει να κλέψει πελατεία από τον υπόδικο υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας. Αυτό κάνει, καθαρά.»

Για τη Χρυσή Αυγή

«Δεν μιλάει κανείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επιρροή της ναζιστικής οργάνωσης. Εγώ ξαναλέω: δεν μιλάει ο κόσμος και δεν εκφράζει αυτό που εξέφραζε στις εκλογές του 2010, όταν δώσαμε τη μάχη της καθημερινής επαφής με τον κόσμο, και δεν εκφράζει αυτό που εξέφραζε το 2012. Δεν σημαίνει, όμως, ότι έχουμε τελειώσει. Πρέπει να περιθωριοποιηθεί αυτή η εγκληματική, ναζιστική οργάνωση και να αποκαλυφθεί η σχέση της με το σύστημα και δεν θέλω να υπεκφύγω στο θέμα για το τζαμί, αλλά και στη Βουλή και στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε εκφράσει τη διαφωνία μας γιατί δεν μπορείς να δημιουργείς έναν χώρο σε όλη την Αττική για όλους τους Μουσουλμάνους, αφού αυτό δημιουργεί όρους γκετοποίησης.»