Την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου ο Μίλτος Κύρκος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Γιώργο Παπαχρήστο για την υποψηφιότητά του με το «Ποτάμι».{{{ audio1 }}}

Για την υποψηφιότητά του με το «Ποτάμι»

«Δεν αποφάσισα να συμμετέχω στην πολιτική ζωή και να συμμετάσχω σε ένα κόμμα. Αποφάσισα να βοηθήσω το «Ποτάμι», γιατί είναι μια ελπίδα σε μια απόγνωση μέσα σ’ αυτές τις εκλογές και μου πρότεινε να είμαι και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Η αλήθεια είναι ότι θα εξακολουθήσω να συμπαθώ τη ΔΗΜΑΡ και τους ανθρώπους της, αλλά η συμπάθεια είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να υπάρχει πολιτική συμφωνία για να στηρίξεις ένα κόμμα. Δεν είχε τεθεί ποτέ κανένα ζήτημα να κατέβω υποψήφιος σε κάποια θέση (στη ΔΗΜΑΡ). Η διαδικασία είναι ότι βλέποντας να βγαίνει κάτι νέο σ’ αυτές τις εκλογές, αποφάσισα να θέσω εαυτόν στη διάθεσή του. Όχι στην αρχή ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά για να βοηθήσω σε κάποια μικρά θέματα που γνωρίζω. Γι’ αυτό δεν είχε τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα στη ΔΗΜΑΡ. Στο «Ποτάμι» ήταν δική μου η προσφορά και έκρινε το κόμμα ότι μπορώ να βοηθήσω ως υποψήφιος ευρωβουλευτής καλύτερα. Από τις επαφές του κ. Θεοδωράκη, δεν κατάλαβα (το «Ποτάμι») να είναι πιο κοντά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Για μένα ναι, αισθάνομαι πιο κοντά σ’ αυτό. Αλλά συνολικά το κόμμα και ποιοι θα πάνε ευρωβουλευτές, δεν ξέρω πώς θα το κρίνουν σε ποια ευρω-ομάδα θα πάνε.»

Για την εκλογική μάχη στο Δήμο της Αθήνας

«Πριν τις ευρωεκλογές, κάθε υποψήφιος διαλέγει ένα συγκεκριμένο κοινό και πιστεύω ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει διαλέξει λάθος κοινό. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε λίγα και κάνουν πολλά. Ο κ. Καμίνης είναι ακριβώς αυτός ο υποψήφιος, διότι όχι μόνο έχει κάνει έργο για την Αθήνα, αλλά έχει πάρει και πολλά χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία και μας δίνει μια ιδέα για το πώς πρέπει να είναι οι δήμαρχοι που δεν κλαίνε και λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά από τον προϋπολογισμό, αλλά ψάχνουν να βρουν χρήματα χωρίς να μεμψιμοιρούν, αλλά κοιτάζοντας πώς θα συσπειρώσουν τις πιο ευρείες δυνάμεις.»