«Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με πείνα, κανείς επενδυτής δεν θα φέρει τα λεφτά του στην Ελλάδα εάν θεωρήσει ότι θα έρθουν οι μουρλοί στην εξουσία» δήλωσε την Παρασκευή στονΒήμα 99,5ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.{{{ audio1 }}}

«Δεν θα φέρει άνθρωπος τα λεφτά του στην Ελλάδα, όταν βλέπει ότι θα μπλέξει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το καταλαβαίνει κάθε λογικός άνθρωπος αυτό. Δεν το συζητάμε. Αν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, θα πεινάσεις κι εσύ και τα παιδιά σου. Τέρμα» είπε χαρακτηριστικά.{{{ audio2 }}}

Τέλος, έκανε λόγογια ένα είδος «ψυχολογικού προβλήματος» στην παραμονή του Γιώργο Σταθάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού -λόγω της σοβαρότητάς του- δεν βρίσκει άλλο λόγο για να παραμένει στην Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11 Απριλίου ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την έξοδο στις αγορές, για τις ευρωεκλογές, για τον ΕΟΠΥΥ, το ΠΕΔΥ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την έξοδο της χώρας στις αγορές και όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος και τα επιτόκια

«Αυτά έχουν λυθεί σε πολιτικό επίπεδο, με τις αποφάσεις του Eurogroup. Ο κ. Σταθάκης, ο οποίος είναι σοβαρός άνθρωπος, πιστεύω ότι το καταλαβαίνει. Θέλω να το πω αυτό, ότι είναι μεγάλη έκπληξη για μένα ότι μένει στον ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς κάποια παιδικά τραύματα τον οδηγούν εκεί, διότι δεν εξηγείται διαφορετικά… Είναι και σοβαρός και γνώστης, οπότε κάτι άλλο, ψυχολογικό συμβαίνει. Αλλά πάμε στ’ άλλα: υπάρχει κοινοβούλιο των ευρωπαϊκών χωρών που θα ψηφίσει τη λέξη κούρεμα; Άρα, το ξεχνάμε. Δεν υπάρχει, διότι δεν περνάει. Θα περάσει διευθέτηση. Τι σημαίνει; Ότι θα πουν στα κοινοβούλιά τους ότι τώρα που η Ελλάδα δεν παράγει νέο χρέος και δεν χρειάζεται άλλα χρήματα, τώρα που κατάφερε να βγει στις αγορές, ας τη βοηθήσουμε κι εμείς κάνοντας μια διευκόλυνση, όπως να πάει μπροστά το χρέος 50 χρόνια ή μείωση επιτοκίων. Διευκόλυνση. Αναγκαία συνθήκη λοιπόν είναι για να φτάσεις στη διευθέτηση του χρέους οι αγορές. Πρώτα θα δείξεις εσύ ότι δεν παράγεις νέο χρέος και έχεις κάνει το καθήκον σου και μετά θα έρθουν να σου κάνουν τη διευθέτηση. Δεν γίνεται ανάποδα και ο κ. Σταθάκης το καταλαβαίνει αυτό, διότι δεν είναι Λαφαζάνης…

[…]Δεν είπα ότι λύθηκαν τα προβλήματά μας. Με ακούσατε να λέω κάτι τέτοιο; Λέω ότι τη στιγμή που η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και το 90% στοιχημάτιζε ότι βγούμε εκτός ευρώ και ότι θα γίνουμε κάτι σαν την Ουκρανία και τη Συρία και όμως η Ελλάδα στέκεται όρθια και βγαίνει και στις αγορές, τι πρέπει να κάνουμε; Ποιο είναι το στοίχημα; Την επιτυχία αυτή να τη μετατρέψουμε σε ευημερία για τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα του επόμενου εξαμήνου.

Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία αυτή της χώρας έχει ο Γιάννης Στουρνάρας. Όχι διότι επελέγη από τον πρωθυπουργό ο συγκεκριμένος άνθρωπος – και ευτυχώς που επελέγη – και έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά και έτσι είναι μια επιτυχία του Σαμαρά και που τον έβαλε εκεί και που τον στήριξε, όταν τον έβριζαν 200, αλλά διότι επί της ουσίας είναι ένας άνθρωπος που για μένα ανέλαβε τις τύχες του ΥΠΟΙΚ σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, με την ευθύνη και τη στήριξη του πρωθυπουργού, και έχει μεγάλο μερίδιο επιτυχίας σ’ αυτό που έκανε η χώρα χθες και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Και αν με ρωτάτε τη γνώμη μου, ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Ουδείς αναντικατάστατος, όμως (σ.σ.: σε ερώτηση αν εκείνος πρέπει να αλλάξει). Δεν είμαι ψώνιο. Αλλά ως υπουργός Οικονομικών, (ο κ. Στουρνάρας) και επειδή μιλάω μαζί του επί καθημερινής βάσεως και όπου χρειαστεί με καταλαβαίνει, όπου παρουσιάστηκαν ζητήματα τα λύσαμε σε πνεύμα συνεννόησης και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στον κόσμο, είναι πνεύμα κοινής λογικής και κερδίζει εμπιστοσύνη στο εξωτερικό. Αυτά είναι σημαντικά θέματα. Από εκεί και πέρα, τι να πω…»

Για τον ΕΟΠΥΥ

«Η γραμμή (επικοινωνίας) είναι παρενθετικό μέτρο. Υπάρχει το Διαδίκτυο. Παίρνουν πάρα πολλά τηλέφωνα και φορτώνει. Έχουμε βάλει 20 γραμμές και το κέντρο φορτώνει, ενώ είχαμε ξεκινήσει με πέντε. Και το έχουμε βάλει και στο Internet, αλλά είναι μια υπηρεσία που μέχρι τώρα δεν την είχε καθόλου ο ΕΟΠΥΥ. Η ιδέα ότι μπορείς να καταλάβεις ποιος γιατρός έχει δωρεάν ραντεβού για να πας δεν υπήρχε. Σας θυμίζω ότι μας έλεγαν επίσης ότι το ΠΕΔΥ δεν θα ξεκινήσει μέχρι τέλος Μαρτίου. Χθες, λοιπόν, στο ΠΕΔΥ της Λ. Αλεξάνδρας ξεπεράσαμε τον αριθμό επισκέψεων από ασθενείς που είχαμε πριν την απεργία στον ΕΟΠΥΥ.

Το 10άρικο δεν είναι στο ΠΕΔΥ. Δεν είναι τώρα, ήταν πάντα. Το κόψαμε. Το δίνουν οι ασφαλισμένοι, διότι μέχρι να καταλάβουν πώς έχει γίνει το σύστημα, θα περάσει χρόνος. Τα έπαιρναν πάντα οι γιατροί. Μπορούν να δουν μέσω Διαδικτύου ή τηλεφώνου ή στο περιφερειακό κέντρο της γειτονιάς του ποιος γιατρός εκεί έχει ακόμη δωρεάν ραντεβού. Εάν, όμως, θέλει απλώς μια εξέταση ή μια συνταγογράφηση, πρέπει να πάει στο ΠΕΔΥ. Πάλι δεν πληρώνει τίποτα. Έχει τη δυνατότητα να πάει τζάμπα στο περιφερειακό κέντρο του ΠΕΔΥ ή στο συμβεβλημένο γιατρό, εφόσον αυτός έχει ραντεβού.»

Για τις ευρωεκλογές

«Εάν η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα – που το πιστεύω ότι θα είμαστε – το πρόβλημα το πολιτικό θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την άλλη μέρα και όχι η Ν.Δ. ή η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα έχει ανανεώσει την εμπιστοσύνη της και θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Δεν λέω ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης οι ευρωεκλογές, αλλά μιλάμε για τον ξένο επενδυτή, όχι για το πολιτικό μας σύστημα. Είσαι επενδυτής δισεκατομμυριούχος και θέλεις να φέρεις τρία-τέσσερα δις στην Ελλάδα. Τα φέρνεις αν νομίζεις ότι την άλλη μέρα έρχονται οι μουρλοί στην εξουσία; Όχι. Τα φέρνεις όταν γίνει αυτό που έγινε χθες στις αγορές; Ναι. Τι μένει, λοιπόν, μεταξύ του να έρθουν οι επενδύσεις και να ανοίξουν δουλειές και να τις βρίσκει ο κόσμος και να πέφτει η ανεργία; Μένει το τελευταίο που έγραψε η Moody’s στην έκθεσή της: να επιβεβαιώσει την πολιτική της σταθερότητα. Αν το κάνει αυτό, λέει η Moody’s, θα την αναβαθμίσει την Ελλάδα πέντε βαθμίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοβαρός. Όταν βγαίνει ο κ. Τσίπρας και λέει γιατί δανειστήκαμε από τις αγορές, όταν βγαίνει ο κ. Παπαδημούλης και κλαίει επειδή δεν πήραμε το επιτόκιο από την τρόικα, όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου βγαίνει και απειλεί τους επενδυτές ότι θα τους πάει στη φυλακή, ε, πάει. Το έχασε. Είναι μουρλοί οι άνθρωποι! Κανένας δεν φέρνει τα λεφτά του με αυτούς στην Ελλάδα. Πάει, φεύγουν αυτοί από την εικόνα. Δεν θα φέρει άνθρωπος τα λεφτά του στην Ελλάδα, όταν βλέπει ότι θα μπλέξει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το καταλαβαίνει κάθε λογικός άνθρωπος αυτό. Δεν το συζητάμε. Αν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, θα πεινάσεις κι εσύ και τα παιδιά σου. Τέρμα!

Όταν μιλάμε για λεφτά, όλα είναι απλά. Το ξαναλέω: θέλεις να φέρεις στην Ελλάδα 1 δις και να αγοράσεις ένα αεροδρόμιο ή να φτιάξεις ένα ξενοδοχείο. Όταν σου δείχνει ο δικηγόρος τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα φέρνεις; Αντικειμενικά: δεν τα φέρνεις. Το δικό μου το παιδί τότε δεν θα βρει δουλειά. Απλά είναι τα πράγματα και δεν είναι κινδυνολογία αυτό, είναι στυγνός ρεαλισμός. Τι μένει πλέον ως τελευταίο βήμα εξόδου από την κρίση; Αυτό που λέει η Moody’s. Η επιβεβαίωση της πολιτικής σταθερότητας. Τι λένε, δηλαδή, με απλά λόγια; Παιδιά, έτσι και ψηφίσουν οι Έλληνες Σαμαρά τελειώνουμε. Η ελληνική οικονομία απογειώνεται. Αυτό είναι, μην το ψάχνουμε άλλο. Απλά πράγματα στη ζωή. Πάμε με ηθικό ακμαιότατο λοιπόν να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές που είναι η τελευταία εκκρεμότητα, πάμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό που δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ και πέτυχε αυτά που πέτυχε για να μας βγάλει οριστικά από την κρίση, διότι μένει το ένα πόδι στην κρίση, το άλλο βγήκε και μένει έτσι αυτή η εκκρεμότητα. Μην κάνουν το λάθος οι πολλοί να νομίζουν ότι τελειώσαμε. Θα τελειώσουμε όταν γυρίσει η οικονομία και για να γίνει αυτό, θέλει πολιτική σταθερότητα. Και πολιτική σταθερότητα υπάρχει μόνο με Ν.Δ.»