Εμένα αντίπαλός μου συνεχίζουν να είναι τα προβλήματα του Πειραιά, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης και υποψήφιος εκ νέου για τη Δημαρχία κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΒΗΜΑ FM σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Μώραλη.
{{{ audio1 }}}
Ο κ. Μιχαλολιάκος είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν ανησυχεί από την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού για το Δήμο Πειραιά και όπως είπε οι υποστηρικτές του Ολυμπιακού στο μεγάλο λιμάνι μπορεί να ψηφίζουν διάφορα κόμματα. Πρόσθεσε δε ότι μιλώντας με δημότες του Πειραιά, συνεχίζουν να εκφράζουν τη στήριξη τους προς το πρόσωπό του.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Πειραιά θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το μεσημέρι όπου αναμένεται να παρουσιάσει τα έργα που έγιναν στη πόλη κατά τη θητεία του και αυτά που πρόκειται να γίνουν μετά τις εκλογές.
Επίσης σχολιάζοντας τις υποψηφιότητες των Γ. Μώραλη και Ευάγγελου Μαρινάκη (ως δημοτικός σύμβουλος) ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ.Θεόδωρος Δρίτσας δήλωσε: «Εδώ το σύστημα επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων δεν επιστρατεύει απλά τις εφεδρείες του. Κυριολεκτικά δίνει τα ρέστα του…Η συστράτευση των πολιτών του Πειραιά με την απήχηση, που είχε από την πρώτη στιγμή, φαίνεται ότι τάραξε τον ύπνο των δυνάμεων, που προσπαθούν, αγωνιωδώς, να παραμείνουν αγκιστρωμένες στην εξουσία. Έχουμε εμπιστοσύνη στις Πειραιώτισσες και στους Πειραιώτες. Είμαστε πάρα πολύ καλή ομάδα. Ο Πειραιάς θα νικήσει».

Πάντως από τη Δευτέρα που έγινε μέσω επίσημης ανακοίνωσης γνωστή η υποψηφιότητα του Γ.Μώραλη δεν είναι λίγοι εκείνοι στον Πειραιά που δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν ως μια εναλλακτική πρόταση.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 9 Απριλίου ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος μίλησε στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο για τον Ολυμπιακό, τον Πειραιά και την υποψηφιότητα Μώραλη.

Για την υποψηφιότητα Μώραλη και τον Ολυμπιακό

«Οι δημοσκοπήσεις δεν λένε ότι αλλάζει τα δεδομένα (η υποψηφιότητα Μώραλη). Ούτε η αίσθηση που έχω περπατώντας στους δρόμους. Αν έχετε κάτι άλλο, πείτε μου… Εδώ και 40 μέρες αυτό κατασκευάζεται και έγιναν πολλές δημοσκοπήσεις, με τον κ. Μώραλη μέσα, ο οποίος έχει και πολιτικό παρελθόν. Είχε εκτεθεί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και δεν είχε εκλεγεί. Καλότυχος να είναι τώρα… Ξέρω τον Πειραιά. Ξέρω ότι δημοκρατία σημαίνει πολλοί υποψήφιοι και ότι καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο να γίνει δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος. Είναι πολύ καλό αυτό, μέσα σε μια γενικότερη απαξίωση, σημαντικοί άνθρωποι να έχουν τέτοια φιλοδοξία. Γίνεται μια μικρή αναδιάταξη στις μικρές παρατάξεις, αλλά αυτό δεν απειλεί το πλειοψηφικό ρεύμα που έχει δημιουργηθεί. Οι τρεις πρώτοι συνδυασμοί των προηγούμενων εκλογών γίνονται ένας και έρχονται σε μένα. Το δεύτερο είναι ότι ευχαριστώ τον κ. Μιχελάκη που έδωσε χθες τη δυνατότητα, με νομοθετική ρύθμιση, οι υποψήφιοι δήμαρχοι να έχουν έως και διπλάσιο αριθμό υποψηφίων, για να μπορεί να χωρέσει και η ανανέωση. Και τρίτο είναι ότι δεν προτίθεμαι να κάνω κόντρα με κανέναν, διότι θέλει δύο. Δεν φτάνει ένας. Για μένα, δεν υπάρχει αντίπαλος. Ούτε υποψήφιος δήμαρχος ούτε βουλευτής, κανείς. Θα ασχολούμαι ό,τι και αν κάνουν με τα προβλήματα της πόλης. Δεν ξέρω κανέναν που είναι το ίδιο πράγμα, ο Πειραιάς όλος αγαπάει τον Ολυμπιακό, διότι γεννήθηκε στον Πειραιά και αγαπιέται εντός και εκτός Ελλάδας. Δεν τεμαχίζεται, διότι ο αριστερός Πειραιώτης είναι Ολυμπιακός και ψηφίζει ΚΚΕ και ο δεξιός Ν.Δ. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Ο ιδιοκτήτης μετοχών δεν συνεπάγεται ιδιοκτήτης ψυχών και ανθρώπων. Και πρέπει να σας πω ότι τα πάει πολύ καλά ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Να φέρει και το ευρωπαϊκό, διότι το θέλουμε. Ας πάρουμε, βέβαια, το κύπελλο πρώτα – το πρωτάθλημα το πήραμε… Στον τομέα αυτό, πιστεύω ότι ο κ. Μαρινάκης κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι δικαίωμά του να ασχοληθεί με την πολιτική, όμως, και εξάλλου ο μακαρίτης ο πατέρας του είχε ασχοληθεί.

Αυτό το έργο είναι αστείο και ξαναπαίχθηκε, να υποτιμά κανείς τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη του πειραιώτικου λαού. Εκλέγομαι 20 τόσα χρόνια στον Πειραιά, είναι δυνατόν να εξαπατώ τους πολίτες και να είμαι βάζελος κτλ.; Έχω το δικαίωμα να πολιτεύομαι χωρίς να αυτοπροσδιορίζομαι και να είμαι Ολυμπιακός χωρίς να χρειάζομαι την άδεια κάποιου; Εκτός των άλλων και εκτός από τη νιότη μου, για να κάνω και χιούμορ, έχω μια ήσυχη ιδιωτική ζωή. Και έχω δύο εγγονάκια που φωνάζουν εκτός από μαμά, μπαμπά, παππού και γιαγιά «Ολυμπιακός». Μόνο στην Κύπρο οι ομάδες ταυτίζονται με κόμματα και δεν είναι καλό αυτό