Την Πέμπτη 3 Απριλίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για την υπόθεση Μπαλτάκου και τον Γ. Παπανδρέου.{{{ audio1 }}}

Για την υπόθεση Μπαλτάκου

«Προφανέστατα θα πρέπει να γίνει ακόμη σαφέστερη η τάση της κατεύθυνσης, της υλοποίησης και της διαφοροποίησης του κυβερνητικού έργου από αυτά που είπε ο κ. Μπαλτάκος, τα οποία επιεικώς τα χαρακτηρίζω ως μεγάλη επιπολαιότητα. Δεν έχω ακούσει κανέναν βουλευτή της Ν.Δ. να εκφράζει ακροδεξιές απόψεις ή να αρνείται ότι γνώριζε πως η Χ.Α. είχε όπλα και έκανε δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, είχε θεωρία και συνθήματα ναζιστικά, ρατσιστικά, αρνούνταν το Ολοκαύτωμα. Όλα αυτά που έκανε δεν τα έχω ακούσει από βουλευτή της Ν.Δ., όπως και ούτε να αρνείται ότι η Δικαιοσύνη ορθώς, με στοιχεία, οδήγησε πολλούς βουλευτές σε άρση ασυλίας με τις ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ.»

Για τη δήλωση Γεωργιάδη

«Εάν το έχει πει αυτό, σας λέω ειλικρινά ότι έχει κάνει λάθος. Εάν κάτι με συγκινούσε ως πατέρα στην υπόθεση Μπαλτάκου είναι να πάει στο σπίτι και να προσπαθήσει να συνεφέρει τον πατέρα του.»

Για τις επιπτώσεις της υπόθεσης

«Θα περάσει σε δυο-τρεις μέρες η υπόθεση Μπαλτάκου, αλλά όχι όλα όσα αφορούν την πατρίδα και τις επόμενες δεκαετίες.»

Για τη δήλωση Παπανδρέου

«Ακόμη και στη δήλωσή του στο Bloomberg, την παραμονή (της υπόθεσης Μπαλτάκου) δεν έθεσε θέμα για την κυβέρνηση. Αδυνατώ, βέβαια, να κατανοήσω τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος, ενώ ψήφισε το όλον, που ήταν το μνημόνιο που έφερε τη χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση, αρνήθηκε να ψηφίσει προχθές το έλασσον που έφερε σε δύσκολη θέση την παράταξή του και τη χώρα. Δεν μεταφράζω τον κ. Παπανδρέου, εκ πεποιθήσεως και ιδεολογίας. Ρωτώ ρητορικά: αν αύριο το πρωί, η ίδια η κυβέρνηση, θέσει υπό την κρίση της Ολομέλειας της Βουλής τον εαυτό της, πιστεύετε ότι ο κ. Παπανδρέου θα ρίξει την κυβέρνηση; Όχι βέβαια, δεν θα το κάνει αυτό. Άρα, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.»

Για τυχόν ευθύνες του πρωθυπουργού για την υπόθεση Μπαλτάκου

«Δεν τον αγγίζει. Δεν έχει σχέση ο πρωθυπουργός με όσα έγιναν. Ο κ. Μπαλτάκος δεν αντλεί δύναμη ούτε πήρε εντολές ούτε κάποια επαφή με τον κ. Σαμαρά υπάρχει. Πρέπει να απολογηθεί (ο κ. Σαμαράς) για τον κ. Μπαλτάκο; Σέβομαι τον κ. Μπαλτάκο, αλλά δεν μπορώ να τον καλύψω γι’ αυτό που έγινε.»