Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου η υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την ανακοίνωση για τον Σ. Ξηρό.{{{ audio1 }}}

Για την ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τον Σ. Ξηρό

«Είναι πολύ απλό (γιατί εκδόθηκε η ανακοίνωση). Διότι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις προβλημάτων υγείας, οι αιτήσεις αποφυλάκισης γίνονται δεκτές. (Εάν δεν γίνονται δεκτές), σημαίνει ότι μπορεί να τους καλύψει το νοσοκομείο των φυλακών. Υπάρχει το παρατηρητήριο κρατουμένων, όπου πράγματι το νοσοκομείο Κορυδαλλού, το οποίο κι αυτό, όπως όλο το ΕΣΥ έχει απαξιωθεί, μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας. Εδώ μιλάμε για έναν πολυτραυματία, ο οποίος έχει πρόβλημα στα μάτια, στην ακοή, σκλήρυνση κατά πλάκας και μία νόσο στα πόδια από πνευμονικές εμβολές και όμως δεν μπορεί να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο Κορυδαλλού και το επιβεβαίωσε και το νοσοκομείο ότι δεν μπορεί να νοσηλευθεί.

Δεν ζητάμε αποφυλάκιση. Και ο ίδιος ζήτησε διακοπή ποινής. Όχι (δεν εκφράζουμε τη διαφωνία μας που παραμένει κρατούμενος). Έκανε την αίτηση (να μεταφερθεί σε νοσοκομείο). Δεν έχουμε ξαναβγάλει ποτέ ανακοίνωση για τον Σ. Ξηρό. Είναι η πρώτη φορά και το θέμα έχει ανακινηθεί, διότι όφειλε ο κ. Κεδίκογλου, που κάνει τον ευαίσθητο, να μιλήσει και για ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί από άλλα κόμματα στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την περίπτωση Ξηρού. Και όμως, δεν είπε τίποτα.

Έγινε ερώτηση στο Κοινοβούλιο για την άρνηση των δικαστηρίων να δώσουν διακοπή της ποινής στον Ξηρό, προκειμένου να νοσηλευθεί. Έχει γίνει η ερώτηση αυτή (της κυρίας Γιαννακάκη), αλλά δεν κατήγγειλε τη ΔΗΜΑΡ για άκρο ούτε είπε ότι υπερασπίζεται τους τρομοκράτες. Δεν είναι ότι δεν έχει αντιληφθεί την ανακοίνωση, διότι μόνον ό,τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αντιληπτό…»