Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τον υπουργό Οικονομικών και τα πανεπιστήμια.{{{ audio1 }}}

Για τον κ. Στουρνάρα και τις δηλώσεις του

«Για τη διαπραγματευτική επάρκεια ενός ανθρώπου σε πολύχρονες και διαρκούσες διαπραγματεύσεις δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα συμπέρασμα και αναμένεις τα αποτελέσματα. Δεν μπορείς να αποθεώσεις έναν άνθρωπο ούτε να τον αδικήσεις. Αυτό, όμως, που πρέπει οπωσδήποτε να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι πάνω από τους αριθμούς υπάρχει και η πολιτική και οι κοινωνικές συμμαχίες που χτίζονται. Υπάρχει μια υπερφορολόγηση στη χώρα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και το υψηλό χρέος και στερεί στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή αρκετές κοινωνικές συμμαχίες.

Προφανώς ο κ. Στουρνάρας θέλει να τοποθετηθεί στη μικρή πλευρά των πολιτικών, η οποία είναι περισσότερο αριθμολάγνη παρά στην επικοινωνία. Όταν δεν κοιτάμε την κοινωνία και την ξεχνάμε τελείως από τη συλλογιστική μας, με συγχωρείτε πολύ, αλλά δεν είμαστε πολιτικοί. Ο κ. Στουρνάρας πρέπει λοιπόν να βάλει περισσότερη πολιτική στον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται ή η κυβέρνηση να προστατεύσει τον εαυτό της από την αριθμολαγνεία. Πρέπει να χαλαρώσουμε κάποια στιγμή τα δεσμά, με σαφέστατα κοινωνικά κριτήρια. Δεν είναι το άπαν ο κ. Στουρνάρας ούτε να τον «σκοτώσουμε». Είναι να βρούμε τις κοινωνικές συμμαχίες.»

Για τα κλειστά πανεπιστήμια και τα φάρμακα

«Εξαρτάται τι θεωρούμε λάθος (στους χειρισμούς υπουργών). Εάν εννοούμε μια συμβιβαστική εκ των υστέρων προσπάθεια για τα πανεπιστήμια, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αδικείται κατάφωρα από τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων, δεν είναι αυτό ούτε παλινωδία ούτε λάθος. Αφορά τις ελληνικές οικογένειες που ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα για τα παιδιά τους και είναι κλειστά τα πανεπιστήμια. Με ενοχλεί που η κυβέρνηση κάνει πίσω στο θέμα της διαθεσιμότητας, διότι θα ξεσηκωθούν τώρα και άλλες κοινωνικές ομάδες…»