Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου η βουλευτής της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τη Χ.Α., την αντιμετώπισή της, την παράνομη μετανάστευση και την Αθήνα.{{{ audio1 }}}

Για τη Χρυσή Αυγή και την αντιμετώπισή της

«Συγννώμη, αλλά ο Κασιδιάρης μένει με τον μπαμπά του ακόμα; Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε, αφού τον ξύπνησε ο μπαμπάς του και μένει με αυτόν, όχι με αυτές τις κοπελάρες που βλέπαμε στο lifestyle. Α, δεν του φτάνει η (βουλευτική) αποζημίωση να βρει σπίτι. Γιατί είπαν στον ανακριτή ότι είναι αντισυστημικοί και ότι το κόμμα παίρνει το 20% της αποζημίωσης και το 80% τους μένει. Καλά, ποιους δουλεύουν; Αυτοί οι άνθρωποι, έτσι και ανοίξει κάποιος τα βιογραφικά τους, θα καταλάβει ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών πολλοί ψηφοφόροι, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες που για παράδειγμα επέλεξαν εκείνον τον ξεμαλλιάρη που τον λέω εγώ – άλλοι τον λένε Καραϊσκάκη και άλλοι Κολοκοτρώνη – και δηλώνει, ρε παιδιά, στο επάγγελμα άνεργος ηλεκτρολόγος! Δηλαδή, στο χωριό του, το Αγρίνιο, δεν τον ήξεραν τι ήταν; Δεν ήξεραν τι είναι αυτό το πράμα και πήγαν και το ψήφισαν; Ο άλλος ήταν στην Εύβοια ταξιτζής και πορτιέρης σε μπουζουκομάγαζο της νύχτας. Έλεος! Τη γιαγιά στον Άγιο Παντελεήμονα τη δικαιολογώ ως ένα βαθμό, την καημένη που την πηγαίναμε στο ΑΤΜ να πάρει τα λεφτά και να μην τη σφάξουν οι κακοί Αλβανοί και Νιγηριανοί και τελικά της τα παίρναμε εμείς, γιατί βρέθηκαν και κάποιες χιλιάδες ευρώ στα σπίτια αυτών των λαμπρών ανθρώπων της νύχτας. Δεν το είπε αυτό η κυρία Ζαρούλια (για τον κ. Μιχαλολιάκο). Είπε ότι είναι ένας καλός άνθρωπος, αλλά δεν είπε ότι είναι της νύχτας. Οι περισσότεροι τους βλέπαμε στη Βουλή. Είναι σαν τους πορτιέρηδες στα τελευταία μπουζουκομάγαζα που έχουν απομείνει στις εθνικές οδούς. Τι άλλο έπρεπε να δουν;»

Για το λόγο που επιτέθηκε η Χ.Α. στην ίδια

«Πρώτον, διότι έχουν ένα πρόβλημα με τις γυναίκες και το είχα πει και στη Βουλή. Διότι ο ναζισμός έχει τις γυναίκες ως σκεύος ηδονής και αναπαραγωγής. Όταν λοιπόν βλέπουν γυναίκα που ξεφεύγει από το δικό τους κανόνα, τη μισούν. Δεύτερον, γιατί είμαι ξανθιά. Διότι φαίνεται ότι δεν τους βγαίνει να βάψουν τα μαλλιά τους. Δεν ξέρω… κάτι είχαν με μένα. Δεν καταλαβαίνεις; Ποτέ δεν κάνω τέτοια πράγματα (να τους κοροϊδεύω), γιατί ξέρω ότι θα φάω την μπουνιά.

Μια μεγάλη κατηγορία ψηφοφόρων – και γι’ αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε να τους νταντεύουμε τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί – ήξεραν πολύ καλά (τι ψήφισαν), γιατί είναι κομμάτι αυτής της καταγώγιας συμπεριφοράς. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο: αυτά τα φασιστοειδή ενυπάρχουν και δεν είναι ανάγκη να είναι ναζιστές, χουντικοί, φασίστες ή άνθρωποι της νύχτας και παραβατικοί. Υπάρχουν στην Ελλάδα σε ένα ποσοστό 3 ή 4%, όπως και σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Υπάρχουν αυτοί οι βαμμένοι ακροδεξιοί φασίστες. Αλλά στην Ευρώπη, επειδή υπάρχει ο νόμος ότι δεν μπορείς να μιλήσεις για το ναζισμό, κρύβονται. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο. Η Αριστερά, η Δεξιά, η Κεντροδεξιά, το ΠΑΣΟΚ, όλοι, ακολούθησαν ειδικά στο προεδρείο μια τακτική, για την οποία έλεγα ότι δεν είναι ανάγκη, όταν χυδαιολογούν, να μπει μέσα ο Φρούραρχος. Όπως στο Συμβούλιο της Ευρώπης, έτσι και ξεπεράσεις το χρόνο, απλώς σου κόβουν το μικρόφωνο, δεν ακούγεται τίποτα.

Εμείς, εδώ, πρέπει να συνεννοηθούμε όλα τα κόμματα και είχα κάνει κάτι που δεν το είχα διαφημίσει: με το που ανέβαινε στο βήμα βουλευτής της Χ.Α, δεν καταδεχόμουν να τον ακούσω. Έπαιρνα την τσαντούλα, έφευγα, πήγαινα στο καφενείο και μόλις τελείωνε, επέστρεφα. Αν το κάνουμε όλοι… Ανεβαίνουν οι χρυσοκασιδιάρηδες στο βήμα. Τι πιο απλό να τον αγνοήσεις και να πας στο καφενείο; Αλλά να το κάνει όλη η Βουλή.

Αυτοί είναι άθεοι! Πάλι να ορκιστούν; Ποιον δουλεύουν; Χαριεντίζονταν (στο καφενείο της Βουλής) όμως, δυστυχώς, βουλευτές και αξιωματούχοι όλων των κομμάτων, ιδίως με τον Παππά, επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήθεν. Πολλάκις. Και μου ερχόταν να τους πλακώσω εγώ στα χαστούκια. Να γίνω η Κασιδιάρω εγώ, με την έννοια ότι δεν μπορείς να χαριεντίζεσαι, κύριέ μου, με τον φασίστα. Κάπνιζαν μαζί. Αγκαλίτσα. Δεν ξέρω αν έπιναν, αλλά συνήθως 11 το πρωί που είναι οι επιτροπές, δεν πίνει κανείς. Αλλά για μένα είπε ο Κασιδιάρης «κάτσε κάτω, μωρή πιωμένη» και είδατε τι έγινε. Και είπα από μέσα μου: καλά, 11 το πρωί, αυτός είναι ανώμαλος! Ακόμη και να είχα πιει… 11 το πρωί; Μήπως ήταν αυτός πιωμένος; Αλλά τα αναβολικά – με την αθλητική έννοια – σου καίνε το κεφάλι. Στα κεφάλια επηρεάζουν, το έχετε ακούσει;»

Για την παράνομη μετανάστευση

«Κυρίως ευθύνεται η πασοκίζουσα Ν.Δ. όταν κυβερνούσε και η Αριστερά, η οποία ανθρώπους σαν εμένα από τότε που ήμουν δημοσιογράφος ακόμα με έλεγε ακροδεξιά, επειδή τολμούσα και έλεγα δημοσίως και στο Δήμο Αθηναίων ότι «προσέξτε αυτό το φαινόμενο, θα καταστρέψει τη χώρα». Πιστεύω ότι η Αριστερά θα έχει βάλει μυαλό και όταν θα έλθει ο επόμενος νόμος, π.χ. για την ιθαγένεια, θα πρέπει να έχουμε όλοι χαμηλούς τόνους και ευρωπαϊκό προσανατολισμό και όχι να λέμε αυτά τα τρελά που ακούμε μέχρι σήμερα, να νομιμοποιήσουμε όλους τους παράνομους και να λυθεί έτσι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Η μεγάλη επιτυχία του Δένδια δεν είναι το σύστημα που παγίδευσε και εξολοθρεύει τουλάχιστον αυτή τη στιγμή την ηγεσία και αργότερα μέλη (της Χ.Α.). Είναι ότι συνέλαβε το μεγαλύτερο εγκληματία για μένα, που είναι ο απλός αστυνομικός ή ο διευθυντής ή που συνέλαβε αυτή την εγκληματική φυσιογνωμία – εκ των σημερινών δεδομένων πάντα – η οποία ήταν επικεφαλής των «αγανακτισμένων» στον Άγιο Παντελεήμονα. Ήταν μια από αυτές που έφερναν τις ορδές στο Σύνταγμα και φώναζαν τα γνωστά «να καεί, να καεί»… Ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία για μένα ήταν το κτύπημα στη βάση της Χ.Α., διότι την ηγεσία μπορείς και την περιορίζεις. Το θέμα είναι να αποκαλύψουμε πάρα πολλούς ακόμα μέσα από την Αστυνομία και πιθανόν μέσα από τη Δημοτική Αστυνομία. Πιθανόν και μέσα από τη Δικαιοσύνη, λέω, σε επίπεδο υπαλλήλων.

Εδώ, θέλω να καταγγείλω κάτι επισήμως: έμαθα, όταν ήμουν στο Στρασβούργο, ότι διέρρευσε στον τύπο το όνομα του μάρτυρα που τελεί υπό προστασία. Αληθεύει; Ναι; Ωραία. Έκανε ο κ. Αθανασίου ΕΔΕ αυστηρή, να μάθει πώς διέρρευσε το όνομα; Διότι εγώ ξέρω ότι δεν το παίρνουν 500 το υπόμνημα της απολογίας ή τη δικογραφία. Οι δικηγόροι δεν το έχουν πάρει ακόμα. Άρα λοιπόν ο κ. Αθανασίου οφείλει να είχε ήδη διατάξει ΕΔΕ, να μου φέρει εμένα τον γραμματέα ή τον οποιονδήποτε που έχει διαρρεύσει το όνομα στον Τύπο, διότι αυτός ή αυτή που το έκανε είναι περισσότερο εγκληματίας από τον Μιχαλολιάκο. Άρα, στη βάση πρέπει να επιμείνει ο Δένδιας και ο Αθανασίου. Να εξοστρακιστούν από την κοινωνία αυτού του είδους οι θύλακες ναζισμού, φασισμού και εγκληματικότητας.»

Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της στο Δήμο Αθηναίων

«Έτσι και κατέβαινα στο Δήμο Αθηναίων, θα με πυροβολάγανε οι Χρυσαυγίτες, οι οργισμένοι συνδικαλιστές του Δήμου, ορισμένοι βολεμένοι του συστήματος που με μισούσαν από τότε και γενικώς όλοι οι παράνομοι. Και θα πω το εξής: ήταν πολύ δύσκολη εμπειρία για μένα τότε, μικρή, επί Τρίτση που μου είχε αναθέσει τον έλεγχο του παραεμπορίου πριν καν έλθουν οι παράνομοι μετανάστες. Θυμάστε τι γινόταν τότε. Και είχα μόνιμα ένα περιπολικό της αντιτρομοκρατικής να με πηγαίνει σπίτι μου στη Διδότου και να ανεβαίνουν να ελέγχουν την ταράτσα… Λοιπόν, εγώ δεν τα αντέχω αυτά τα πράγματα.»