Την Παρασκευή ο γραμματέας του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μίλησε στους Γιώργο Παπαχρήστο και Άρη Ραβανό για την επένδυση στις Σκουριές.

Για την δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος περί κατάργησης της επένδυσης στις Σκουρίες

«Θα έπρεπε και η σημερινή κυβέρνηση που δεν την αφορά καθόλου διότι έχει πολύ μεγάλες τρύπες αν δείτε το ιστορικό του πως φτάσαμε στην συνομολόγηση αυτής της επένδυσης.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Θα έπρεπε να μην την χρεωθεί ούτε η σημερινή κυβέρνηση. Αποτελεί ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο και ύστερα έρχονται οι περιβαλλοντικές και οι αναπτυξιακές πλευρές που έχουν τεθεί. Η σύγκρουση δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η σύγκρουση των υπευθύνων τύπου είναι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ο δήμαρχος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.


Η κυβέρνηση κινείται με βάση το σπορ της μηδενικής ανοχής, που σε συνθήκες κρίσης μπορεί να δημιουργήσει πράγματα που να τρέχουμε όλοι μας και να μην προλαβαίνουμε. Είναι προφανές πως έχει δεσμευτεί πάρα πολύ-κακώς κατά τη γνώμη μου- σε αυτή την επένδυση περίπου ως πιλότο και για άλλα επενδυτικά κεφάλαια που θα έρθουν απέξω.

Να ξέρετε ότι έχει προεξοφληθεί στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό αυτή η επένδυση. Προφανώς λοιπόν η κυβέρνηση και για λόγους δικούς της, για να προχωρήσει οπωσδήποτε αλλά και για λόγους γενικότερης ιδεοληψίας στο τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα προχωράει σε αυτή την άγρια καταστολή.»

Για το αν διαχωρίζει τη περίοδο Κωνσταντίνου και Κώστα Καραμανλή από την σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

«Σαφέστατα. Οι άνθρωποι θεωρούν πως η μεταπολίτευση συμπερλαμβανόμενου και του Καραμανλισμού είναι μια μεγάλη παρένθεση και θα πάμε κατευθείαν στον εμφύλιο. Κανείς δεν πρόσεξε ότι στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς μίλησε περί νικητών. Αυτό δεν έχει ξανακουστεί μεταπολιτευτικά Και εννοούσε τους νικητές του εμφυλίου ή κάνω λάθος;»