Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα

Ξέρετε, για να γίνουν συμμαχίες πρέπει να το θέλει και ο άλλος. Εμείς δεν θέλουμε, το είπαμε από την αρχή και κάθε φορά θα πρέπει να λέω ότι δεν θα συμμαχήσω με τον έναν, τον άλλο, τον παράλλο.{{{ moto }}}

Η «Δημιουργία, Ξανά!» έχει ένα σαφή στόχο. Τον είπαμε, τον δηλώσαμε, θέλουμε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Αν τα κόμματα μπορούν να βρουν τους δικούς τους μηχανισμούς, να εκσυγχρονιστούν, να γίνουν δημοκρατικά, γιατί δεν είναι, να μπουν στη σημερινή εποχή, να μπουν μπροστά από τον πολίτη, γιατί έρχονται πίσω τελευταία και καταϊδρωμένα, τότε θα το συζητήσουμε. Αλλά προς το παρόν ας βρουν τις συμμαχίες στη βάση του αθροίσματος των ψήφων. Σ εμάς οι συμμαχίες γίνονται στη βάση ιδεολογικών συγκλίσεων και προγραμμάτων που συμφωνούν να εφαρμόσουμε και οι άλλοι.

Έχετε κάποια σύγκλιση με κάποιο άλλο πολιτικό σχηματισμό

Θεωρώ ότι πιο κοντά ιδεολογικά σε μας είναι η «Δράση» του κ Μάνου. Κι, ενδεχομένως, οι Οικολόγοι, οι οποίοι δεν έχουν ένα σαφές πολιτικό στίγμα.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Τι έχετε να δηλώσετε για τις επικρίσεις του κ Μπουραντά

Τα είπε ο κ Μπουραντάς. Εγώ τι να πω. Είχα μια δυσάρεστη εμπειρία με τον κ Μπουραντά. Τον έχω συναντήσει μερικές φορές, δηλαδή έχουμε συναντηθεί πέντε- έξι φορές, πριν τις εκλογές, όταν άνθρωποι του χώρου, με παρόμοιες ιδέες προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι κοινό. Όχι επαγγελματικά, πολιτικά. Υπήρξαν, λοιπόν, δύο τέτοιες συναντήσεις στο παρελθόν, δύο – τρεις νομίζω και μία συνάντηση, κάποια, στιγμή, πιο χαλαρά, με φίλους, που ήπιαμε κι ένα κρασί. Θεωρούσα ότι η ΄΄Κοινωνία Αξιών΄΄ έχει και αξίες. Κι όταν έμαθα ότι γίνεται ένα κόμμα, ότι ο κ Μπουραντάς προχωράει στην ίδρυση κόμματος, γιατί μέχρι τότε έλεγε ότι κάνω ένα think tank, όπου θα μιλάμε, θα συζητάμε, έγραψα ένα δελτίο Τύπου ,το οποίο καλωσόριζε αυτό το κόμμα στη πολιτική ζωή, στο οποίο συμμετείχαν και φίλοι μου, λέγοντας μακάρι κάποια στιγμή στην ελληνική Βουλή να συζητάει η «Δημιουργία, Ξανά!» με την «Κοινωνία αξιών». Κι, επίσης, να είναι πάνω σε ιδεολογικά πράγματα, παρόλες τις διαφορές που έχουμε, γιατί είναι αρκετά κρατικιστής ο κ Μπουραντάς. Κι όχι όπως γίνεται μέχρι σήμερα στη Βουλή για καρέκλες η για νομή θέσεων.

Αρκετοί από το κόμμα του κ Μπουραντά μου τηλεφώνησαν, μου έστειλαν emails, συγχαίροντας τη «Δημιουργία, Ξανά!» που έκανε αυτή την κίνηση που τη θεώρησαν μια κίνηση πολιτικού πολιτισμού. Κάποια στιγμή, λοιπόν, χτυπάει το τηλέφωνο, ήμουν καθ’ οδόν σε ένα κανάλι –αυτό κάνω τον τελευταίο καιρό κι απορώ που οι πολιτικοί κάνουν αυτό, ως κύρια δουλειά, κάπως πρέπει να το αλλάξουμε αυτό το πράγμα. Χτυπάει το τηλέφωνο, το σηκώνει ένας συνεργάτης, μου λέει «Θάνο, ο κ. Μπουραντάς». Και αυτολεξεί τα εξής: «αυτή την π…., την “ομοφυλοφυλιά”, που έκανες, αυτή την προστυχιά, για αυτό που έκανες θα σε γ….». Αυτή ήταν η ατάκα του κ. Μπουραντά. Μένω κόκαλο, λέω «Δημήτρη, συγγνώμη, σε εμένα μιλάς; Συνέβη κάτι; Δεν κατάλαβα, εσύ είσαι;» και μου λέει «Ναι ρε, ναι ρε αλήτη, για την π… που έκανες, θα σε γ….» και μου κλείνει το τηλέφωνο στα μούτρα. Ψάχνω να βρω τι συνέβη και ρωτάω τους διαχειριστές του group του facebook, μήπως ανέβηκε κάποιο σχόλιο, που ήταν αρνητικό και εκνευρίστηκε. Εννοούσε αυτό το δελτίο τύπου που έλεγε αυτά τα λόγια για την «Κοινωνία Αξιών».

Έχετε βγάλει δελτίο τύπου από τότε;

Όχι, δεν το σχολίασα, αλλά τώρα που το αναφέρατε, μου προκάλεσε πολύ δυσάρεστα συναισθήματα.