Το Σάββατο 30 Μαΐου ο Γιώργος Δημητριάδης καλεσμένος στη 2η ώρα της εκπομπής «Αυτοπροσώπως» του Νίκου Θρασυβούλου. Συντονιστείτε (14:15-15:00) στον Βήμα 99.5 και κερδίστε cd από την καινούρια του δισκογραφική δουλειά με τα best of των 20 χρόνων πορείας του.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Στις αρχές του ’60 μετακομίζει με την οικογένεια του στην Θεσσαλονίκη όπου περνά τα παιδικά, εφηβικά και πανεπιστημιακά του χρονια.

Ξεκίνησε σιγά σιγά στο τέλος της δεκαετίας του ’70 να ασχολείται με γκρουπ παίζοντας μουσικη σε διάφορους χώρους.

Έχει επηρεαστεί από τα τραγούδια των sixties και seventies ξένων καλιτεχνών και γκρουπ της εποχής εκείνης.

Μέχρι στιγμήςέχει6 δισκογραφίες :

Αφορμές για ανταρσία (1994) Lyra

Τεύχος 2ον (1995) FM Records

Σα να μην πέρασε μια μέρα (1997) Virgin Records

Ξύπνα! Φτάσαμε (2000) Virgin Records

Αυτός που δεν ξέρει (2001) Virgin Records

Παράξενη Εποχή (2004) Lyra

20 και κάτι χρόνια πέρασαν από τον Φλεβάρη του 1994 που κυκλοφόρησε ο πρώτος μου δημιουργικός,προσωπικός δίσκος ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑ και όντως μου φαίνεται Σαν Να Μην Πέρασε Μία Μέρα αν και τα χρόνια είναι ήδη πολλά. Στην πορεία αυτή πέρασαν από την μπάντα μου τόσοι μουσικοί, ταλαντούχοι άνθρωποι, στιχουργοί, παραγωγοί, ηχολήπτες που ο καθένας έδωσε ό,τι καλύτερο είχε για τα τραγούδια μου,τις μουσικές μου και γι’αυτό τους λέω,όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται,πως χωρίς αυτούς τίποτε δεν θα γινόταν πραγματικότητα και ευχαριστώ αυτούς και τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθεί την πορεία μου και με στηρίζει. Κλείνει μία περίοδος είκοσι ετών ανοίγοντας όμως μίαν άλλη.. Για την ώρα αυτό εδώ το Best Of είναι ένας περιεκτικός απολογισμός αυτής της διαδρομής μέχρι σήμερα με μία-δύο φρέσκες πινελιές που υπόσχονται τη συνέχεια. Για να θυμηθούν οι παλιότεροι αλλά και να ανακαλύψουν οι νεότεροι. Τα ξαναλέμε…

Φιλικά, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ