Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου ο Γιάννης Κότσιρας παρουσιάζει την καινούρια του δισκογραφική δουλειά «Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει» στον Νίκο Θρασυβούλου συντονιστείτε (13:00-14:00) στον Βήμα 99.5 και κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τις εμφανίσεις του, με τον Μανώλη Λιδάκη στο LEVARE Music Theatre.

Ο Γιάννης Κότσιρας (γενν.: 5 Οκτωβρίου 1969) είναι δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής λαϊκής, έντεχνης και ποπ μουσικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε την μουσική του καριέρα το 1990 τραγουδώντας ρεμπέτικα και λαϊκά. Το 1996 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Αθώος Ένοχος. Από τότε έχει κυκλοφορήσει άλλα 7 στούντιο άλμπουμ, 2 άλμπουμ με ζωντανές ηχογραφήσεις, μία συλλογή με επιτυχίες του, και επανεκτελέσεις στα κλασσικά έργα: Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη, και Ο Δρόμος των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου. Το 2002, το ζωντανό άλμπουμ του, Γιάννης Κότσιρας LIVE, μέσα σε λίγους μήνες από την κυκλοφορία του ξεπέρασε τις 120.000 σε πωλήσεις. Επίσης τραγούδησε το επίσημο τραγούδι της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας 2004, Pass the flame, το οποίο ερμήνευσε ζωντανά στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Το CD single περιέχει τρεις εκδόσεις του τραγουδιού (Αγγλικά, Ελληνικά και ορχηστρική έκδοση). Ο Γιάννης Κότσιρας ερμήνευσε το τραγούδι και στις δύο γλώσσες. Το «Pass The Flame» γράφτηκε από τον Trevor Horn, έναν συνθέτη που έχει συνδέσει το όνομά του με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες διεθνώς (Paul Mc Cartney, Bryan Ferry, Pet Shop Boys, Art of Noise κλπ…), σε συνεργασία με τον Lol Creme, ηχογραφήθηκε στα Sarmwest Studios στο Λονδίνο και τους ελληνικούς στίχους έγραψε η Λίνα Νικολακοπούλου. Το Μάρτιο του 2005 συμμετείχε στην καινούρια εκδοχή των ιστορικών έργων «Σταυρός του Νότου» και «Γραμμές των Οριζόντων» του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση του Νίκου Καββαδία μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το Χρήστο Θηβαίο και τον πρώτο ερμηνευτή του έργου Γιάννη Κούτρα. Η συγκεκριμένη παράσταση έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επί 6 ημέρες με προπωλημένα όλα τα εισιτήρια. Στη συνέχεια η ίδια παράσταση θα κάνει το γύρο της Ελλάδας και θα εκδοθεί σε CD τον Οκτώβριο του 2005 το οποίο έγινε πολύ σύντομα χρυσό. Με τον Ιανουάριο του 2013 ολοκληρώνεται και κυκλοφορεί ο ενδέκατος δίσκος του με τίτλο «Μουσικό Κουτί», στον οποίο για πρώτη φορά είναι ο ίδιος συνθέτης όλων των κομματιών, ενώ συνεισφέρει στιχουργικά με δύο τραγούδια. Στους στίχους συνεργάζεται για ακόμη μία φορά με τον Άρη Δαβαράκη και τον Οδυσσέα Ιωάννου, ενώ μεγάλη συμμετοχή κατέχει ο νέος στιχουργός Σταύρος Σταύρου με τέσσερα κομμάτια. Το νέο αυτό εγχείρημά του πετυχαίνει εμπορικά, ενώ αποσπά πολύ καλές κριτικές. Συνολικά ο δίσκος περιέχει δέκα κομμάτια στα οποία η θεματολογία αφορά στην κοινωνία και την Ελλάδα της φτώχειας και του Μνημονίου τα τελευταία τρία χρόνια. Ο καλλιτέχνης αντλεί από τις καθημερινές του εμπειρίες και τα βιώματά του στην οικονομική και ηθική κρίση όλη του την έμπνευση, και προσφέρει, υπογράφοντάς τα όλα μουσικά, δέκα τραγούδια που αγαπήθηκαν σχεδόν αμέσως απ’ το κοινό, όπως φαίνεται στις ζωντανές εμφανίσεις του. Στο κομμάτι «Ελεύθεροι Ηττημένοι» συνεργάζεται στα φωνητικά με τον ηθοποιό και παρουσιαστή Σπύρο Παπαδόπουλο.

«Ο,ΤΙ ΘΥΜΑΣΑΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ», του Θάνου Μικρούτσικου και του Οδυσσέα Ιωάννου

Διεύθυνση παραγωγής : Θάνος Μικρούτσικος – Θύμιος Παπαδόπουλος

Ενορχήστρωση : Θάνος Μικρούτσικος

Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Οδυσσέας Ιωάννου συνεργάζονται για ακόμη μία φορά, υπογράφοντας τα καινούρια τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα.

Τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες συναντώνται σε έναν δίσκο που φιλοδοξεί να κερδίσει την θέση του στην μακρά και ακριβή ιστορία των δίσκων-κύκλων τραγουδιών, βασισμένων στο τρίπτυχο: συνθέτης-στιχουργός-ερμηνευτής.

Τραγούδια με λαϊκό πυρήνα, αλλά με τις γνώριμες ηλεκτρικές εξάρσεις του Μικρούτσικου, με τους στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου να αποτυπώνουν σε λόγια το συναίσθημα μιας εποχής που βάρυνε απότομα αλλά παραμένει ενεργό και μάχιμο.

Ο Γιάννης Κότσιρας, συνεργάζεται στην δισκογραφία με τον Θάνο Μικρούτσικο εννέα χρόνια μετά τις ερμηνείες του στον “Σταυρό του Νότου”, στο Μέγαρο Μουσικής.

Δέκα καινούρια τραγούδια, και η επανεκτέλεση του “Θες έναν κόσμο πιο μεγάλο” που πρωτοακούσαμε από την Δημήτρη Μητροπάνο.

Στο ‘Δωσ’ μου μια μέρα αληθινή’ οι στίχοι είναι του Άλκη Αλκαίου και του Οδυσσέα Ιωάννου.

Συνοδεύεται από ένθετο βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών, τους δημιουργούς, φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες

Μανώλης Λιδάκης – Γιάννης Κότσιρας, δύο από τους πιο σπουδαίους ερμηνευτές μας, θα συναντηθούν φέτος επί σκηνής στο LEVARE Music Theatre, έναν νέο χώρο, εκπληρώνοντας την κοινή τους επιθυμία για συνεργασία που μετρούσε χρόνια.

Φωνές και ρεπερτόρια από τις πολύχρονες πορείες τους θα ενωθούν σε μοναδικές βραδιέςστη σκηνή του LEVARE Music Τheatre θα χωρέσει τα καλύτερα σημεία της δισκογραφίας τους, καθώς και τραγούδια από τις πρόσφατες κυκλοφορίες τους.

Για τον Γιάννη Κότσιρα, η πρόσφατη συνεργασία του με τονΘάνο Μικρούτσικο και τον Οδυσσέα Ιωάννου, έδωσε ένα στιβαρό σύνολο τραγουδιών με τίτλο «Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει», ενώ ο Μανώλης Λιδάκης κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες τον δίσκο «Αύριο θα είναι αργά», όπου τη μουσική υπογράφουν η Βάσω Αλλαγιάννη, ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Ορφέας Περίδης πάνω σε στίχους αξιόλογων στιχουργών (Θ. Γκόνη, Β. Αλλαγιάννη, Σ. Μάλαμα, Γ. Σιδερή, Γ. Κλεφτογιώργου, Γ. Μελισσίδη και του μοναδικού Μανώλη Ρασούλη).

Από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι

Έκπληξη – πρόταση αποτελεί και η απόφασή τους να μας συντροφεύουν και τα μεσημέρια της Κυριακής, με ειδικό μενού και δωρεάν κρασί για όσους θέλουν να ζήσουν την ωραία ατμόσφαιρα των κυριακάτικων μεσημεριανών, με τραγούδι και κρασί.

Μουσικοί:

Άκης Γαβαλάς: τύμπανα

Γιάννης Άννινος: μπάσο

Κώστας Μιχαλός, Σπύρος Δέλτα: κιθάρες

Βασίλης Ραψανιώτης: Βιολί

Γιώργος Σπηλιόπουλος, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι

Άκης Κατσουπάκης: πιάνο – πλήκτρα – ενορχηστρώσεις

Νίκος Παπαναστασίου: πλήκτρα – ακορντεόν – ενορχηστρώσεις

LEVARE Music Theater: Ιερά Οδός 76 & Σπύρου Πάτση