Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου ο Τάσος Καφαντάρης καλεσμένος στη 2η ώρα της εκπομπής «Αυτοπροσώπως» του Νίκου Θρασυβούλου. Συντονιστείτε (14:15-15:00) στον Βήμα 99.5 και κερδίστε αντίτυπα του βιβλίου του «Η γεύση της μνήμης».

Ο Τάσος Καφαντάρης γεννήθηκε το 1959, στην Αθήνα. Έχει σπουδές ηλεκτρολόγου μηχανικού και πολιτικού επιστήμονα, μεταπτυχιακά μηχανικού πληροφορικής (M.Sc. in Automation & Computers) και σχεδιοκατασκευής μέσω Η/Υ (M.Sc. in CAD/CAM), καθώς και εξειδίκευση αξιολογητή τεχνολογιών (EU Technology Auditor). Αρθρογραφεί από το 1981 και έχει διατελέσει αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και εκδότης. Σήμερα είναι αναλυτής θεμάτων επιστήμης και τεχνολογίας στην εφημερίδα «Το Βήμα» και το περιοδικό «RAM». Έχει συγγράψει δύο βιβλία περί την Κοινωνία της Πληροφορίας, εκπαιδευτικό υλικό για το πρόγραμμα «Ψηφιακός Δήμος» και έχει επιμεληθεί τη βιογραφία του Οπενχάιμερ. Άρθρα του διδάσκονται σε ελληνικά πανεπιστήμια και έχουν προβληθεί από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Ε.Ε. ως υπόδειγμα εκλαΐκευσης της επιστήμης. To 2008, τιμήθηκε με το βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για το δημοσιογραφικό του έργο και το 2009 άρθρο του δόθηκε ως θέμα έκθεσης στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. To 2010 εκδόθηκε το κοινωνικό λεξικό «Η Ελλάδα στη δεκαετία του ’80», στο οποίο έχει γράψει το λήμμα «Πληροφορική».

Η γεύση της μνήμης

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει στον συνταξιούχο μαθηματικό Άρη Χιμήδη. Ενώ έχει χάσει κάθε προσωπική του μνήμη, μέσα του αρχίζουν να ξυπνούν αναμνήσεις από προηγούμενες ζωές και οράματα ενός προαιώνιου κόσμου. Οι «θαμμένες μνήμες» οδηγούν σ’ ένα στρόβιλο γεγονότων και ανατροπών από τη Ρόδο και την Κρήτη ως την Τουρκία, όπου εμπλέκονται πράκτορες ελληνικών και ξένων υπηρεσιών, οργανώσεις τρομοκρατών, μυστικά τάγματα και μοναχοί του Θιβέτ. Τι σχέση έχει λοιπόν η γεύση του αίματος με την αναζήτηση του πιο καλά κρυμμένου μυστικού της Ιστορίας, που απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη;