Την Κυριακή 27 Ιουλίου ο Μάξιμος Μουμούρης και η Μαρία Σκουλά καλεσμένοι του Νίκου Θρασυβούλου. Συντονιστείτε (13:00-14:00) στον Βήμα 99.5 και κερδίστε διπλές προσκλήσεις γαι την παράσταση «Το ατλαζένιο γοβάκι».

Ο Μάξιμος Μουμούρης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1976 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Η μητέρα του είναι απο την Ιταλία και ο πατέρας του από την Κέρκυρα.
Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη, ενώ την Ιταλική γλώσσα τη χειρίζεται σαν τη μητρική του.
Έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Η Μαρία Σκουλά γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Λ.Βογιατζή, Κ.Τσιάνο, Γ.Χουβαρδά, Θ.Μοσχόπουλο, Ακ.Καραζήση, Ν.Χατζόπουλο, Β.Γεωργιάδου, Κ.Χένκελ, Μ.Μαρμαρινό, Λ.Μπάουρ, Στ.Τσακίρη, Μ.Φ.Χένινγκ, Ε.Θεοδώρου, Σπ.Ευαγγελάτο, Χ.Φραγκούλη, σε έργα των Σοφοκλή, Ευριπίδη, Σαίξπηρ, Γκαίτε, Λέσινγκ, Σίλλερ, Μπύχνερ, Κλάιστ, Μολιέρου, Τσέρτσιλ, Τσέχοφ, Πίντερ, Τ.Ουίλιαμς, Δ.Κεχαίδη-Ελ.Χαβιαρά, Γ.Διαλεγμένου, Δ.Δημητριάδη, Ακ.Καραζήση, Λ.Κιτσοπούλου κ.ά. Έχει συνεργαστεί με τη «νέα Σκηνή», το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών, το «Θέατρο του Νότου», το «Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας», την ομάδα «Διπλούς Έρως», την ομάδα «Kursk», τη «Μικρή Πόρτα» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Στον κινηματογράφο
έχει συνεργαστεί με τους Π.Χούρσογλου, Ε.Χατζή, Ζ.Μεράπφελ, Β.Δούβλη, Π.Φαφούτη, Π.Παναγιωτοπούλου, Δ.Μπαβέλλα, Γ.Λεοντάρη, Α.Παπαιωάννου, Α.Αβρανά, Γ.Ζαφείρη, Αρ.Παπαδημητρόπουλο και J.Vogel, Κ.Γεραμπίνη. Στην τηλεόραση συμμετείχε στη σειρά «Ψάθινα Καπέλα» της Μ.Λυμπεράκη (σκηνοθεσία: Γ.Λαπατάς).

Η παράσταση «Το ατλαζένιο γοβάκι» του Πωλ Κλωντέλ σε σκηνοθεσίαΈφης Θεοδώρου ανεβαίνει30-31 Ιουλίου, στις 20:00 στην Πειραιώς 260, Κτίριο Δ για το Φεστιβάλ Αθηνών.

Το ατλαζένιο γοβάκι (1924) –μια «ιστορική παραβολή»– είναι ο κόσμος όλος και το θέατρο όλο: ένα εγκώμιο για την απεριόριστη δύναμη της θεατρικής σκηνής, όπου «ο καημένος ο άνθρωπος μπορεί να γίνει για λίγες ώρες θεός». Έργο-ποταμός, μεγάλης διάρκειας, όπου επιστρατεύονται, με τόλμη και αφέλεια, όλες οι φόρμες του θεάτρου και όλοι οι τρόποι υποκριτικής, για να αφηγηθούν, μέσα από μια γλώσσα ασυνήθιστης ομορφιάς και δύναμης, την ανθρώπινη περιπέτεια: επεκτατικοί πόλεμοι, θρησκευτικές μισαλλοδοξίες, η ανακάλυψη του Νέου Κόσμου και, στο κέντρο της δράσης, ο Έρωτας, ως μέσον για τη γνώση του Άλλου, του Θεού.

ΜετάφρασηΣτρατής Πασχάλης
Διασκευή – ΣκηνοθεσίαΈφη Θεοδώρου
ΣκηνικάΕύα Μανιδάκη
ΚοστούμιαΙωάννα Τσάμη
ΜουσικήΝίκος Πλάτανος
ΦωτισμοίΑλέκος Γιάνναρος

Ερμηνεύουν
Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης,Κωνσταντίνος Ασπιώτης,Τζωρτζίνα Δαλιάνη,Μαριάννα Δημητρίου,Μάξιμος Μουμούρης,Δημήτρης Παπανικολάου,Μαρία Σκουλά,Γιώργος Τζαβάρας,Πηνελόπη Τσιλίκα,Χάρης Φραγκούλης,Γιώργος Φριντζήλας,Νικόλας Χανακούλας