Το Σάββατο 5 Ιουλίου η Ανδριάνα Μπάμπαλη καλεσμένη του Νίκου Θρασυβούλου. Συντονιστείτε (13:00-14:00) στον Βήμα 99.5 και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία της με τον Π. Μάργαρη στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς .

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Οικονομικά και Μουσική, και αποφάσισε να ακολουθήσει την τέχνη. Μπήκε στο χώρο κάνοντας φωνητικά και παίζοντας κρουστά, στο συγκρότημα του Νίκου Πορτοκάλογλου το 1998. Αυτό την οδήγησε στο να ηχογραφήσει το πρώτο της τραγούδι, το Δεν Ειν΄Αργά στο Soundtrack της ταινίας Μπραζιλέρο (2001), καθώς και στο πρώτο της προσωπικό άλμπουμ Και η Γη γυρίζει υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Universal Music.

Δύο χρόνια αργότερα τραγουδάει το Γίνε Κομμάτια (Νυχτερινό Ρέγγε) μαζί με το Νίκο Πορτοκάλογλου, ανεβαίνοντας στα charts στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Ο κρατικός σταθμός της Γαλλικής ραδιοφωνίας RFI είχε το «Γίνε Κομμάτια» στο Top-10 για περισσότερο από 3 μήνες.

Το 2004, η Ανδριάνα είναι υποψήφια στα Βραβεία «Αρίων» (τα επίσημα μουσικά βραβεία της IFPI) για «Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη» και «Καλύτερη Γυναίκα Ποπ Τραγουδίστρια».

Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο άλμπουμ του Στέφανου Κορκολή Ανεμόπτερο, τραγουδώντας το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου, όπως και στο Τι χρονιά κι αυτή του Κώστα Λειβαδά τραγουδώντας μαζί του το «Μια μέρα έμεινε ακόμα».
Το χειμώνα του 2004-2005 εμφανίζεται στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα τραγουδώντας στις συναυλίες του, και συνεργάζεται μαζί του στο studio, για μια συμμετοχή στον δίσκο Δάκρυ στο γυαλί της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας.
Το Μάϊο του 2005 υπογράφει στην EMI, και βγάζει το δεύτερό της προσωπικό άλμπουμ Μην πεις ποτέ, ενώ ακολουθεί μια επανέκδοση του δίσκου (02-2006), που περιέχει ένα επιπλέον τραγούδι του Στέφανου Κορκολή (Μουσική) και της Ρεβέκκας Ρούσση (Στίχοι), το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε πολύ δημοφιλές διαφημιστικό σοκολάτας.

Τον Ιούνιο του 2007 κυκλοφορεί το τρίτο της άλμπουμ με τίτλο Δες Καθαρά. Το βίντεο του ομώνυμου τραγουδιού, μια διασκευή του Face à la mer του Γάλλου Calogero με Ελληνικούς στίχους του Νίκου Μωραΐτη, σε σκηνοθεσία Μαρίας Σκόκα, κερδίζει το βραβείο «Best Music Video» στα Mad Video Music Awards 2008″.Το καλοκαίρι του 2008 περιοδεύει μαζί με τη Χάρις Αλεξίου και το Μπάμπη Στόκα σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ισραήλ .
Το Μάϊο του 2009 κυκλοφορεί το τέταρτό της άλμπουμ με τίτλο The Rose Tattoo, μια συλλογή από διεθνείς και Ελληνικές επιτυχίες των δεκαετιών του ’50 και του ’60, διασκευασμένα από το Μίνω Μάτσα. Οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ πραγματοποιηθήκαν μεταξύ Los Angeles και Αθήνας, μέσω Skype.

Τον Οκτώβρη του 2010, κυκλοφορεί το πέμπτο της άλμπουμ με τίτλο Ο Τζον Τζον Ζει, στο οποίο υπάρχει για πρώτη φορά ο ίδιος συνδυασμός συνθέτη – στιχουργού σε όλο το άλμπουμ. Ο Στάμος Σέμσης έγραψε τη μουσική σε όλο το δίσκο και ο Νίκος Μωραΐτης τους στίχους.

Το χειμώνα του 2010 η πολύ δημοφιλής τηλεοπτική σειρά «Το νησί» χρησιμοποιεί το Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου, από το άλμπουμ της The Rose Tattoo (πρώτη εκτέλεση: Σωτηρία Μπέλλου, 1950), για τραγούδι τίτλων, κάνοντάς το επιτυχία. Στις 20 Οκτώβρη 2010 έφτασε στο #1 των ψηφιακών πωλήσεων, ενώ επανακυκλοφορεί και στο soundtrack της σειράς, αρχικά με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα και αργότερα με την EMI. Το χειμώνα του 2011 συνεργάστηκε δισκογραφικά και συναυλιακά με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, κάνοντας κοινές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική και Καναδά.

Το Φθινόπωρο του 2012 συνεργάστηκε με τους Ηλία Λιούγκο, Ορφέα Περίδη, Καλλιόπη Βέττα και Χρήστο Θηβαίο στο αφιέρωμα του Μιχάλη Κουμπιού στο Μάνο Χατζιδάκι με τίτλο «Στις Αγορές του Μάνου Χατζιδάκι».

Ως ηθοποιός

Το Φθινόπωρο του 2010 προβάλλεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ η ταινία του Άρη Μπαφαλούκα «Άπνοια» στην οποία η Ανδριάνα συμπρωταγωνιστεί μαζί με τους Σωτήρη Πάστρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργο Καραμίχο, Ηρώ Μουκίου, Βαγγέλη Ρόκκο, Ακύλλα Καραζήση, Λυδία Φωτοπούλου και άλλους. Η ταινία πήρε θετικές κριτικές και αργότερα απέσπασε 2 βραβεία στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (βραβείο κοινού καλύτερης ταινίας και βραβείο της διεθνούς ομοσπονδίας κριτικών κινηματογράφου – FIPRESCI), το βραβείο κοινού καλύτερης ταινίας στο “SEE FEST” (Los Angeles 2011) και άλλα. Έκανε επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Γλασκώβης (17/2/2011), και πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες στις 13/01/2011.

Στις αρχές του 2011 συμμετέχει για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση, τραγουδώντας αλλά και παίζοντας, στην παράσταση «Γκρης Ηλέβεν» του Γιώργου Νανούρη στο Ίδρυμα Κακογιάννη, μαζί με το Γιώργο Νανούρη, Γιώργο Καραμίχο, και 18 εθελοντές .

Π. Μάργαρης – Α. Μπάμπαλη

ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
Ωρα: 21.00

Συμμετέχει η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Μια ανατρεπτική μουσική συνάντηση του σπουδαίου κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη και της ταλαντούχας Ανδριάνας Μπάμπαλη που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς-Καλοκαίρι 2014.

Το πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο περιλαμβάνει σόλο κιθαριστικά κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ του Παναγιώτη με τίτλο “Rock of my Soul” αλλά και από την επιτυχημένη δισκογραφική σειρά “Café de l Art”, καθώς και συνθέσεις Ισπανών συνθετών αλλά και σόλο κομμάτια έκπληξη του Παναγιώτη, που θα συμπεριληφθούν στο νέο άλμπουμ του με τίτλο «Με την μαγεία της κιθάρας» το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2014.

Επίσης θα ακούσουμε τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Ανδριάνας ( «Δες καθαρά», «Δεν είναι αργά», «Είσαι ο άνθρωπος μου», «Μαζί Θεός», «Μοίρα μου έγινες») διασκευασμένα με μοναδικό τρόπο από την κιθάρα του Παναγιώτη αλλά και τραγούδια κλασσικών Ελλήνων συνθετών (Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο), αγαπημένα κομμάτια νεωτέρων (Φοίβος Δεληβοριάς ,Κωνσταντίνος Βήτα, Αρλέτα, Κώστας Λειβαδάς κ.α.) καθώς και ξένες επιτυχίες (Sting, Stevie Wonder κ.α.).

Σε κάποια κομμάτια η Ανδριάνα θα παίξει γιουκαλίλι μαζί με τον Παναγιώτη. Το γιουκαλίλι, ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο δημιουργεί ένα μαγικό συνδυασμό με τον ήχο της κλασικής κιθάρας-κάτι που σίγουρα δίνει μια ιδιαίτερη μουσική χροιά στο πρωτότυπο αυτό ρεσιτάλ δύο ξεχωριστών καλλιτεχνών.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και το μουσικό ταξίδι του Παναγιώτη και της Ανδριάνας ξεκινάει με σκοπό να γεμίσει τις βραδιές μας με μοναδικούς ήχους και χρώματα, αλλά και ρομαντισμό!