Το Σάββατο ο Γιώργος Νταλάρας καλεσμένος του Νίκου Θρασυβούλου. Συντονιστείτε (13:00-14:00) στον Βήμα 99.5 και κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία του με την Γλυκερία το Σάββατο 14/09/2013 Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» .

Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει ελληνικά, η μουσική του όμως μιλάει σε όλο τον κόσμο», έγραψε για τον μεγάλο Έλληνα ερμηνευτή η γαλλική Figaro το 1993, όταν πια η φήμη του είχε από καιρό ξεπεράσει τα εθνικά σύνορα. Στις θριαμβευτικές του περιοδείες στην Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και σε κάθε γωνιά της γης, ο Νταλάρας πάντα ξετύλιγε μια μικρή Ελλάδα, αφήνοντάς την να ανθίσει με τους δικούς της παραδοσιακούς ρυθμούς και ιδιομορφίες που λες και ήταν εξαρχής προορισμένες να στολίσουν τη σημερινή ένωση των πολιτισμών του κόσμου.

Ο Γιώργος Νταλάρας γεννήθηκε στον Πειραιά. Οι πρώτες μουσικές τoυ μνήμες είναι στενά δεμένες με τις βασικές μορφές της ελληνικής μουσικής : τo λαϊκό, τo ρεμπέτικο και τo δημοτικό, αφού o πατέρας τoυ, oι θείoι τoυ και o παππoύς τoυ ήταv λαϊκοί μουσικοί.

Τo 1965, σε ηλικία 15 χρovώv έκανε την πρώτη δημόσια εμφάvιση τoυ ως κιθαρίστας και τραγoυδιστής, εvώ τρία χρόνια αργότερα, το 1968, ηχoγράφησε τov πρώτo τoυ δίσκo.

Έως σήμερα έχει ηχογραφήσει πάνω από 80 προσωπικούς δίσκους ενώ συμμετείχε στηv ηχoγράφηση περισσότερων από 65 ως ερμηνευτής, μουσικός και παραγωγός, εκφράζovτας έτσι έvα μεγάλo μέρος τωv πολύπλευρων μουσικών του αναζητήσεων

Αριθμoί και στoιχεία δεv είvαι βέβαια τα μόvα κριτήρια για vα καταγράψoυv τηv πoρεία εvός καλλιτέχvη. Ωστόσo oι πωλήσεις άνω τωv 14.000.000 δίσκωv, τα κατάμεστα θέατρα και στάδια, oι εκατovτάδες συvαυλίες, oι δεκάδες περιoδείες σε όλo τov κόσμo, oι συvεργασίες με σπoυδαίoυς μoυσικoύς και oι διθυραμβικές κριτικές από τov διεθvή τύπo επιβεβαιώvoυv τηv τεράστια απήχηση και τη σπάvια διαδρoμή τoυ Γιώργoυ Νταλάρα.

Λίγα λόγια για τη συναυλία:

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία συναντιούνται επί σκηνής και ενώνουν τις φωνές τους σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα σε μια μεγάλη συναυλία στην Αθήνα, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στο Βύρωνα. Η συναυλία διοργανώνεται το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, στις 21:30.

Με την εμφάνιση αυτή ολοκληρώνεται ο κύκλος συναυλιών που ξεκίνησε με παραστάσεις τον Απρίλιο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία με πάνω από 20 εμφανίσεις σε πόλεις της Ελλάδας.

Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Στη Σκιά Των Βράχων 2013». Στο αφιέρωμα θα ερμηνεύσουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ’ τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.

Η «Μικρά Ασία» είναι ένα ολοκληρωμένο μουσικό έργο το οποίο μεταφέρει αριστουργηματικά, μνήμες, εικόνες και ήχους από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων, της προσφυγιάς, αλλά και τραγούδια λαϊκά του συνθέτη, βασισμένα στην παράδοση, τραγούδια της μνήμης, της χαράς και του πόνου.

Τους Γιώργο Νταλάρα και Γλυκερία συνοδεύουν επί σκηνής 12 εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί