Ενώ το έχεις πάρει απόφαση το project «απώλειας βάρους και πόντων» κάτι πάει στραβά και τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Τσέκαρε αν υποκύπτεις στα παρακάτω 10 λάθη, απέφυγε τα στην καθημερινότητα σου και ξαναπροσπάθησε.  

1.Δεν πίνεις αρκετό νερό
Ναι. Ξανά και ξανά και μάλιστα στο νούμερο ένα. Έχουν ειπωθεί πλέον τα πάντα και από όλους για την σπουδαιότητα του νερού. Είναι η πηγή του καλού για τον οργανισμό μας, για την ομορφιά μας, για την ευεξία μας. 

2.Υπερκαταναλώνεις υγιεινές τροφές 
Η παπάγια είναι πολύ θρεπτική – ειδικά όταν την καταναλώνεις το πρωί. Αλλά από την άλλη αν καταβροχθίσεις μια σακούλα δεν το λες και ωφέλιμο για τον οργανισμό σου. Το αυτό και για το αβοκάντο, τους καρπούς, μαύρη σοκολάτα κτλ. Όλα θέλουν το μέτρο τους.

3.Κάνεις «κακές παρέες»
Για να πούμε του στραβού το δίκιο, αν ο αγαπημένος σου ή η κολλητή σου τρώνε ότι junk food υπάρχει και δεν υπάρχει είναι πάρα πολύ δύσκολο να συγκρατηθείς και εσύ. Φρόντισε να τους κλείνεις ραντεβού για καφέ, για ποτό, για σινεμά… σε ουδέτερες ζώνες, τελοσπάντων και να αποφεύγεις όσο γίνεται τους πειρασμούς. Διαφορετικά, πάντα υπάρχει η επιλογή της σαλάτας ακόμη και στα fast foods. Το ιδανικό, βεβαίως, θα ήταν να τους παρασύρεις εσύ στη υγιεινή ζωή. 

4.Υπερβάλλεις
Είπαμε να προσέχεις, όχι να αγιάσεις. Και βέβαια θα φας σουβλάκι και βέβαια θα φας σοκολάτα. Σημασία έχει να μην υπερβαίνεις της νορμάλ ποσότητες και να μην εμπεριέχονται οι αμαρτωλές τροφές στο καθημερινό σου διαιτολόγιο. Ένα «παραστράτημα» θα κάνει καλό και στην ψυχολογία σου, βασικός παράγοντας για την ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού.    

5.Καθιστική ζωή
Το να ανέβεις τις σκάλες στην πολυκατοικία σου και να πας μια βόλτα το τετράγωνο με το σκυλάκι σου ΔΕΝ είναι γυμναστική και ΔΕΝ είναι αρκετές δραστηριότητες για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σου. Ξεκίνα συστηματικά ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

6.Μονομερής άσκηση
Καλές οι pilates αλλά εξίσου σημαντικό είναι να συνδυάζεις και άλλα είδη εκγύμνασης (τρέξιμο, βάρη) ώστε οι «μηχανές» καύσης να ενεργοποιούνται ποικιλοτρόπως και οι μυϊκές ομάδες να πλάθονται ομοιόμορφα.

7.Γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι              
Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, το λέει και ο λαός! Όταν πας πεινασμένη στο γυμναστήριο – άρα με τον οργανισμό σου να βρίσκεται σε μια αδυναμία – οι θερμίδες που καίγονται προέρχονται από το μυϊκό σου σύστημα και όχι από το λίπος. Επιπλέον, η πείνα φέρνει αδυναμία και η αδυναμία υποτονική άσκηση. Φρόντισε να απολαύσεις ένα γεμάτο, υγιεινό γεύμα (όχι η πίτσα δεν συγκαταλέγεται σε αυτήν την κατηγορία) τρεις ώρες πριν  πας στο γυμναστήριο και μετά δώστα όλα!

8.Κοιμάσαι λίγο      
Ο ύπνος δεν θρέφει μόνο τα παιδιά αλλά όλους μας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός αναδιοργανώνεται και αυτοθεραπεύεται. Έτσι και ο μηχανισμός του μεταβολισμού ανασυντάσσεται και εσύ είσαι πιο δραστήρια όλη την ημέρα αφού έχεις ξεκουραστεί.

9.Ξεχνάς τα βασικά     
Φρούτα και λαχανικά προσφέρουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό και παράλληλα μια διατροφή με χαμηλές θερμίδες. Μην φύγεις από το σπίτι χωρίς να πάρεις μαζί σου πλυμένα φρούτα και λαχανικά ώστε να έχεις ένα εύκολο και υγιεινό snack την στιγμή που θα πεινάσεις.

10.Τρως στο πόδι
Εντάξει. Λογικό κάποιες φορές λόγω περιορισμένου χρόνου και πολλών υποχρεώσεων αλλά όταν τσιμπολογάς ή τρως με άγχος παραμένει το αίσθημα της πείνας και αισθάνεσαι γρήγορα το ανικανοποίητο, οπότε συνεχίζεις το τσιμπολόγημα. Αφιέρωσε στο γεύμα σου την προσοχή που του αξίζει!