Η εντατική γυμναστική, ένας τραυματισμός κατά τη διάρκεια της άσκησης, η κακή φυσική κατάσταση, η χειρωνακτική εργασία, η λάθος στάση του σώματος ή ακόμη και μια απότομη κίνηση αρκούν για να αυξήσουν τη μυϊκή ένταση και τελικά να προκαλέσουν πόνο. Για όσους δεν θέλουν να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με φάρμακα, υπάρχει η επιλογή των εναλλακτικών θεραπειών. Σε αυτές στρεφόμαστε κι εμείς και σας παρουσιάζουμε πώς μπορούν να βοηθήσουν η αρωματοθεραπεία και η ρεφλεξολογία. 

Τα έλαια που ανακουφίζουν
Τα αιθέρια έλαια που έχουν θερμαντικές ιδιότητες και ανακουφίζουν από τους μυϊκούς πόνους είναι ο ευκάλυπτος, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, το μαύρο πιπέρι, η άρκευθος (άγριο κυπαρίσσι), η μέντα και το τζίντζερ. Όλα έχουν αναλγητική και αναζωογονητική δράση, λειτουργούν ως αποσυμφορητικά του κυκλοφορικού συστήματος και συγχρόνως είναι δυναμωτικά. 
Tip: Η μέντα διαφοροποιείται λιγάκι από τα υπόλοιπα αιθέρια έλαια, καθώς έχει την ιδιότητα στην αρχή να προκαλεί μια αίσθηση δροσιάς και να ζεσταίνει την πονεμένη περιοχή μετά από λίγα λεπτά. 

Λάδι: Σε ένα σκούρο μπουκαλάκι ρίχνουμε 30 ml λάδι βάσης (π.χ. λάδι καλέντουλας, βαλσαμέλαιο) και στη συνέχεια προσθέτουμε συνολικά 18 σταγόνες αιθέριων ελαίων. Ένας πολύ δυνατός συνδυασμός είναι να χρησιμοποιήσουμε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου, 4 δεντρολίβανου, 5 τζίντζερ και 5 μέντας. 
Tip: Εναλλακτικά, αντί για λάδι βάσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι από πιπέρια καγιέν. Για να το παρασκευάσουμε, σε ένα αεροστεγές δοχείο βάζουμε 
200 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας και γεμίζουμε το δοχείο με αποξηραμένες πιπεριές καγιέν. Αφήνουμε το μείγμα για 15 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων το αναδεύουμε καθημερινά, κατόπιν το σουρώνουμε και είναι έτοιμο προς χρήση. Το λάδι από πιπέρι καγιέν εισχωρεί στους ιστούς του σώματος και ανακουφίζει από τις αρθρίτιδες, τους ρευματισμούς, τις οσφυαλγίες, τα προβλήματα δυσκαμψίας ή οποιονδήποτε πόνο στους μυς και τα οστά. Μάλιστα, είναι τόσο υγιεινό και ασφαλές, ώστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στο φαγητό (π.χ. στις σαλάτες).
! Δεν το εφαρμόζουμε ποτέ σε ερεθισμένο δέρμα ή σε ανοιχτές πληγές. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ