Εχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε τους καναπέδες με ένα στιβαρό, ενιαίο και επιβλητικό αντικείμενο. Αυτόν τον συμβατικό παραλληλισμό θέλησαν να αποδομήσουν η Αλίκη Ροβίθη και ο Φοάντ Ασούρ κατασκευάζοντας τον διακριτικό και «ευκίνητο» καναπέ «Oh! My woodness!».

Μια νέα άποψη περί καθιστικής ζωής που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το μασίφ ξύλο και την αισθητική αξία των λιτών, καθαρών γραμμών που αυτό μπορεί να επιτύχει – γι’ αυτό και επιλέχθηκε η μη επένδυση του με ύφασμα.  Πρόκειται για ένα πτυσσόμενο έπιπλο που μεταφέρεται εύκολα καθώς αποσυναρμολογείται και συναρμολογείται χωρίς να απαιτεί εργαλεία και που μπορεί να αλλάζει εικόνα απλά αλλάζοντας τα μοτίβα ή τις αποχρώσεις των μαξιλαριών – μην φοβάστε, υπάρχει ειδική, αντιολισθητική επίστρωση που αποτρέπει τα «σούρτα-φέρτα» των μαξιλαριών.

Ο easy going χαρακτήρας του «Oh! My woodness!» επιβεβαιώνεται και μέσα από τις εναλλακτικές που προσφέρει: δυο καθίσματα με ελεύθερο τον ενδιάμεσο χώρο ως ένα άλλο side table αλλά και ως ένα επιπλέον τραπέζι σε ένα πάρτι με λίγους φίλους.

**Tip για τους έχοντες παιδιά: αφαιρέστε τα μαξιλάρια, τοποθετήστε τα γύρω γύρω και παίξτε με τα παιδιά επιτραπέζια, φτιάξτε παζλ, συναρμολογήστε κάστρα ή ζωγραφίστε (με προσοχή!).
Είναι να μην αναφωνεί κανείς «Oh! My woodness!»…