Η εταιρεία Gebrüder Thonet ιδρύθηκε το 1853 και φημίζεται για την καινοτόμα εισαγωγή του κουρμπαριστού ξύλου δημιουργώντας τις γνωστές σε όλους μας βιεννέζικες καρέκλες. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να καλοδεχθεί στη σχεδιαστική της ομάδας σημαντικούς designers – από τον Vico Magistreti και τον Michele de Lucchi μέχρι τις Front και το στούντιο Nendo – χωρίς ποτέ να απαρνηθεί τη βάση της ταυτότητας της και αποδεικνύοντας παράλληλα ότι η σταθερότητα και το συγκεκριμένο μπορεί να είναι ιδιαιτέρως ανατρεπτικές καταστάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο αναζήτησης εντάσσεται και η νέα συνεργασία της Gebrüder Thonet με το δανέζικο στούντιοGamFratesi το οποίο σχεδίασε την πολυθρόνα και τον καναπέ Targa.

Σκοπός του σχεδιαστικού διδύμου – της Stine Gam και του Enrico Fratesi– ήταν μέσα από τη συγκεκριμένη συλλογή να συνδυάσουν την άνεση ενός υφασμάτινου καναπέ και τη σοφιστικέ εικόνα που προσδίδει ο κουρμπαριστός ξύλινος καναπές. Σημαντικό ρόλο στην τελική εικόνα παίζει το πάνελ με την ψάθα που παραπέμπει στις βιεννέζικες καρέκλες και παράλληλα δίνει μια έμμεση απάντηση για το… που την κεφαλήν κλίναι. Μια σχεδιαστική προσέγγιση που θέλει τα υλικά να συναντούν τον σκελετό διαμορφώνοντας ένα οπτικό σύνολο παρόμοιο με αυτό ενός κάμπριο αυτοκινήτου.