Το χρονικό ενός πάρτυ:

 Υπό το φως της ημέρας

Βήμα 1: Νωρίς το πρωί, όταν έχει ακόμη μια σχετική δροσούλα, φροντίστε να οργανώσετε το χώρο – χάρτινα φαναράκια, κεριά, αντικουνουπικά, άνοιγμα τραπεζιού-καρεκλών, μετακίνηση των γλαστρών για να επιπλέον χώρο κτλ.  

Βήμα 2: Προς το μεσημεράκι, θυμηθείτε να ποτίσετε τα φυτά σας ώστε μέχρι το βράδυ να έχουν πάρει τα πάνω τους.

Βήμα 3: Προς το απογευματάκι (ε, ναι μετά τη σιέστα σας) οι προετοιμασίες μεταφέρονται στην κουζίνα – βγάλτε από κούτες και σελοφάν μίξερ, παγοκόφτες, φρεσκάρετε κανάτες και ποτήρια, κόψτε ό,τι είναι ανθεκτικό από τα λαχανικά και τα φρούτα που έχετε σκοπό να σερβίρετε. Έτσι, θα έχετε περισσότερο χρόνο το βράδυ με τους φίλους σας.    

Υπό το φως το αστεριών

Βήμα 4: Αξιοποιήστε έξτρα σκαμπό, ένα τρόλευ μπαρ (ναι, ορισμένοι έχουν) ή όποια άλλη διαθέσιμη επιφάνεια για να έχετε όσα περισσότερα «σύνεργα» μαζί σας αποφεύγοντας τα πολλά πήγαινε έλα στην κουζίνα.  

Βήμα 5: Η χαλαρότητα του καλοκαιριού έχει να κάνει και με το σώμα μας και την διάθεση μας να «αράζουμε». Οπότε, προβλέψτε να υπάρχει κάτι να ακουμπάνε τα πόδια τους οι καλεσμένοι σας (κάγκελα του μπαλκονιού, κουβάς σφουγγαρίσματος –είπαμε, είναι καλοκαίρι – κτλ). Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε μαξιλάρες ή πουφ στο πάτωμα – ίσως πάνω σε ψάθινα χαλιά – ώστε το σκηνικό να θυμίζει πραγματικά beach bar.          

Βήμα 6: Χαλαρώστε. Βάλτε στον υπολογιστή να παίζει lounge μουσική που αρέσει σε όλους και βοηθά στη συζήτηση και απολαύστε την παρέα. Και μην ξεχνάτε ότι καλή οικοδέσποινα δεν είναι αυτή που τρέχει πάνω κάτω ρωτώντας κάθε τρεις και λίγο «τι άλλο να φέρω; Θέλετε να κόψω και λίγο…». Επιτυχία – και πόσο μάλλον σε μια τέτοια περίσταση – είναι να κάνετε να αισθανθούν τόσο οικεία και χαλαρά οι καλεσμένοι σας που να μπορούν να πάνε στο ψυγείο να φέρουν και μόνοι τους μια μπύρα.