«Οι μικροί χώροι απαιτούν εφευρετικότητα» υποστηρίζει ο αρχιτέκτονας Michael Chen, ο οποίος διατηρεί γραφείο στην Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες.

Ετσι, δέχθηκε αμέσως την πρόκληση που το έθεσε ο ένοικος ενός μικροσκοπικού διαμερίσματος στο Τσέλσι: να χωρέσει σε λίγα τετραγωνικά τραπεζαρία, αποθηκευτικές μονάδες, υγραντήρα για τα πούρα του, ψύξη και μια κάνουλα μπύρας. ΟChen επιστράτευσε το ταλέντο του και δημιούργησε ένα πολύ-έπιπλο το οποίο αποκαλεί «μαγικό κουτί». Και όχι άδικα. Γιατί ενώ δίνει την εντύπωση ενός συμπαγούς όγκου ξαφνικά, από τις διάφορες πλευρές του, ξεπηδούν πρόσθετα στοιχεία που διαμορφώνουν και νέες χρήσεις.

Δύο υλικά καθορίζουν την όλη κατασκευή – ξύλο καρυδιάς και λευκό Corian – ενώ η ευελιξία των ανοιγμάτων της εξασφαλίζεται από μεντεσέδες γωνίας 180ο. «Θέλαμε να βάλουμε στο παιχνίδι υλικά που ανασύραμε από τα ’70s » εξηγεί ο Chen. «Το πολύ-έπιπλο άλλοτε αναπτύσσεται παίζοντας με το φως και άλλοτε εξαφανίζεται από το χώρο και κρύβεται στη φωλιά του».

«Ο σχεδιασμός της κουζίνας συνδέεται με τη λειτουργικότητα. Ο σχεδιασμός ενός μπαρ όμως απαιτεί περισσότερο αισθητική και λιγότερη λειτουργικότητα. Γι αυτό και είναι μεγάλη η πρόκληση για την συνύπαρξη χρηστικότητας και λειτουργικότητας χωρίς το αποτέλεσμα να παραπέμπει σε κουζίνα».