Στην επαρχία Alentejo, στη νότια Πορτογαλία, όπου η φύση είναι ακόμη ανέγγιχτη και η ζωή κυλά σε ήρεμους ρυθμούς, το αρχιτεκτονικό γραφείο Vora Architects κατασκεύασε τη Villa Extramuros.

Μια αρχιτεκτονική παρέμβαση – με σαφείς αναφορές στη σχολή του Le Corbusier – ανάμεσα σε βελανιδιές και ελαιόδεντρα προορίζεται για τουρίστες με φυσιολατρικά ενδιαφέροντα, οι οποίοι θα εκτιμήσουν τη βιοποικιλότητα της περιοχής απολαμβάνοντας στη διαμονή τους αστικές ανέσεις.

Τραπεζαρία, κουζίνα, καθιστικό και τρία υπνοδωμάτια βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο με την εσωτερική αυλή να κάνει τη διαφορά φιλοξενώντας μια μπανιέρα για υδρομασάζ!

Σημείο συνάντησης των ενοίκων η ελκυστική πισίνα μήκους 15 μέτρων περιτριγυρισμένη από μεγάλες αναπαυτικές μαξιλάρες. Το δεύτερο επίπεδο της βίλας έχουν «καταλάβει» αποκλειστικά τα δύο superior υπνοδωμάτια με ιδιωτικές βεράντες και φυσικά απίστευτη θέα.

Φελλός, μάρμαρο, τσιμέντο και γυαλί είναι τα υλικά που πρωταγωνιστούν στην κατασκευή, ενώ τα έπιπλα και τα έργα τέχνης έχουν επιλεγεί από τις παριζιάνικες δεκαετίες του ’30 και του ’50 αλλά και το σήμερα.


Εξάλλου, ένα τόσο φωτεινό σπίτι γίνεται ο ιδανικός «καμβάς» για να παντρέψει κανείς σε απόλυτη αρμονία διάσημα κομμάτια σχεδιαστών, όπως οι Jean Prouvé, Marc Newson, Konstantin Grcic, Jasper Morrison, με χειροποίητα αντικείμενα από ντόπιους τεχνίτες και φωτογραφίες ανερχόμενων φωτογράφων, όπως οι Edgar Martins και Adrià Goula.