Για πολλά χρόνια, τις βροχερές νύχτες του χειμώνα στο Παρίσι, οι ιδιοκτήτες αυτής της κατοικίας στην Πάρο ονειρεύονταν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο αιγαιοπελαγίτικο νησί. Πάντα έλεγαν ότι μια μέρα θα φτιάξουν εδώ το σπίτι των ονείρων τους.

Πριν από τέσσερα χρόνια κατάφεραν να βρουν αυτό που έψαχναν: ένα μικρό σπίτι της δεκαετίας του 1960 στον παραλιακό δρόμο του Αμπελά. Με τη βοήθεια του Γιώργου Καβάλλη, της παριανής κατασκευαστικής εταιρείας Καλλίγραμμον, το αρχικό ισόγειο κτίσμα μετατράπηκε σε μια διώροφη κατοικία 180 τ.μ. με σύγχρονο κυκλαδίτικο ύφος. Στο κάτω επίπεδο διαμορφώθηκε ένας ενιαίος χώρος όπου φιλοξενούνται το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα με την κόκκινη νησίδα.

Ευχάριστη ανατροπή αποτελεί ο πρώτος όροφος, που οι ιδιοκτήτες αξιοποίησαν αποκλειστικά για τη δική τους απόλαυση δημιουργώντας μια τεράστια φωτεινή κρεβατοκάμαρα που περιλαμβάνει και μπάνιο. Για τη διακόσμηση της κατοικίας επιλέχθηκαν, μεταξύ άλλων, μοντέρνα κομμάτια γνωστών ντιζάινερ όπως το τραπέζι φαγητού Ospite από μέταλλο και ξύλο, δημιουργία της γαλλίδας σχεδιάστριας Charlotte Perriand. Χαρακτηριστικό της κυκλαδίτικης φυσιογνωμίας του σπιτιού, το λευκό χρώμα που κυριαρχεί παντού – στους εσωτερικούς χώρους, στις εξωτερικές επιφάνειες, στην ξύλινη πέργκολα, στα τραπέζια και στα δάπεδα από μάρμαρο Νάξου – με το νερό της πισίνας και το πράσινο της ελιάς να σπάνε τη μονοτονία.