από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Modern inspiration

Το διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, που υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο MPLUSM, δείχνει την εξωστρέφειά του με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο.
Modern inspiration
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης Επιμέλεια: Φωφώ Δημαρέλη
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος
 
Modern Inspiration
Modern Inspiration
Modern Inspiration
Modern Inspiration
Modern Inspiration
Modern Inspiration
Modern Inspiration
Modern Inspiration
Modern Inspiration
Modern Inspiration
Modern Inspiration
Modern Inspiration
 
12  φωτογραφίες

 

Σε μια ιδιαίτερης αισθητικής γωνιακή πολυκατοικία στη Νέα Σμύρνη, οι αρχιτέκτονες Μαρίτα Νικολούτσου και Μέμος Φιλιππίδης του γραφείου MPLUSM σχεδίασαν σε μοντέρνες γραμμές ένα διαμπερές διαμέρισμα τριών επιπέδων.

Με την ιδιοκτήτρια και interior designer Νότα Χρυσογόνου οι δύο αρχιτέκτονες είχαν ιδανική συνεργασία. Σε έναν χώρο που δεν καταλαμβάνει μεγάλη οριζόντια έκταση, η ιδέα ήταν να ενοποιηθούν ένα ψηλοτάβανο καθιστικό που αναπτύσσεται σε δύο ορόφους και μία κρεβατοκάμαρα - ακριβώς από πάνω - που βλέπει σε πισίνα, διατηρώντας την αίσθηση της συνέχειας. Ετσι δημιουργήθηκαν χώροι σε διαφορετικά επίπεδα που μπλέκονται μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται. Χάρη στη θέση του οικοπέδου, το οποίο βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της περιοχής, αξιοποιήθηκαν ιδανικά η θέα και ο ήλιος. Οι χαρακτηριστικές τζαμαρίες που φτάνουν ως το ταβάνι εντείνουν το μεγάλο ύψος του καθιστικού και τη φωτεινότητα, ενώ οι μεταλλικές περιστρεφόμενες περσίδες φιλτράρουν την ηλιακή ακτινοβολία και διαφοροποιούν το διαμέρισμα από το υπόλοιπο κτίσμα.

Στο πρώτο επίπεδο του σπιτιού σχεδιάστηκαν σε ανοικτή διάταξη το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα. Το κενό που δημιουργεί εσωτερικά η δεξαμενή της πισίνας, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο, συμπληρώθηκε με ένα πατάρι-«σφήνα», όπου φιλοξενούνται το γραφείο και ο ξενώνας. Η μεταλλική σκάλα, που φωτίζεται από φεγγίτη και δείχνει αέρινη χάρη στα κενά ανάμεσα στα πατήματα, καταλήγει στο τρίτο επίπεδο όπου βρίσκεται η κυρίως κρεβατοκάμαρα. Εδώ επελέγησαν γκρι τόνοι για τα ντουλάπια και ξύλινο δάπεδο, το οποίο επεκτείνεται προς τα έξω και ενώνεται με το ντεκ που πλαισιώνει την πισίνα.

Από το υπνοδωμάτιο η ιδιοκτήτρια βλέπει την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, ενώ η υπέροχη θέα «καδράρεται» από το οριζόντιο δοκάρι που συμπληρώνει το περίγραμμα της πολυκατοικίας. Το βράδυ οι ιριδισμοί του νερού σε συνδυασμό με τον φωτισμό κάνουν την παρουσία της πισίνας ορατή από τον δρόμο, προσδίδοντας στο διαμέρισμα ξεχωριστή φυσιογνωμία.


Σπίτι περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ