Βασικός κανόνας είναι να μην πηγαίνεις ποτέ καλεσμένη σε σπίτι με άδεια χέρια. Άλλος ένας είναι να κάνεις δώρα τα Χριστούγεννα, στα γενέθλια, σε γάμους. Η εκπαίδευση αρχίζει από μικρή ηλικία.

«Μαιρούλα, δώσε το κουβαδάκι σου να παίξει και το κοριτσάκι». Δημιουργεί ενοχές για κάθε προνόμιο. «Μαιρούλα, δεν θα μοιραστείς τη σοκολάτα σου με την ξαδέλφη σου;» Η Μαιρούλα δεν έχει το δικαίωμα να απαντήσει: «Η ξαδέλφη μου είναι μια γουρούνα που τρώει όλες τις σοκολάτες μόνη της».

Αυτός είναι ο δυτικός πολιτισμός, έχει εξιδανικεύσει τη δωρεά, με κυρίαρχο παράδειγμα εκείνον που είχε δύο χιτώνες και έδωσε τον έναν.

Η ιδέα της δωρεάς καταγράφεται σε όλους τους τομείς των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, σε κάθε κοινωνικό περιβάλλον, διαχρονικά και για κάθε ηλικία. Στα ερωτικά υπάρχει ολόκληρο κίνημα. «I’m a giver», λένε νέα κορίτσια, εννοώντας ότι δεν διεκδικούν τίποτα στο κρεβάτι.

Ικανοποιούνται με την ικανοποίηση του άλλου, ικανοποιούνται όταν δίνουν. Έτσι έχουν μάθει.

Να μη ζητούν τη δική τους κορύφωση, να μην απασχολούν τον παρτενέρ με το δικό τους ζήτημα, με την ιδιαιτερότητα που θα τις βοηθήσει να έχουν ολοκληρωμένη επαφή. Και ως ολοκληρωμένη επαφή δεν εννοώ εκείνη που περιλαμβάνει διείσδυση αλλά αυτήν που θα προσφέρει οργασμό και στους δύο συμμετέχοντες.

Τη δήλωση «I’m a giver» την άκουσα πρώτη φορά από μια παλιά φίλη που ζει στις ΗΠΑ.

Πήγε εκεί για μεταπτυχιακό, βρήκε δουλειά,
απέκτησε μια κόρη και έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές. Φύγαμε λοιπόν μαζί ένα τριήμερο το καλοκαίρι. Έπρεπε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να συμπυκνώσουμε τις ζωές μας. Την πρώτη βραδιά, κάτω από τα αστέρια, αρχίσαμε την αριθμητική. Μου είπε ότι έχει κοιμηθεί με δεκάδες άνδρες και λίγες γυναίκες, ότι τα έχει κάνει όλα.

Τη δεύτερη βραδιά αναλύσαμε χαρακτήρες, μιλήσαμε για τους γονείς μας που μας ήθελαν χειραφετημένες. Την τρίτη βραδιά μου είπε ότι δεν είχε ποτέ οργασμό στη διάρκεια του σεξ.

Ναι, αυτή η πετυχημένη επαγγελματίας, η ισορροπημένη γυναίκα, η μορφωμένη, η έμπειρη, η μητέρα δεν είχε ποτέ οργασμό στη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Θέμα ταμπού το οποίο χαλούσε την εικόνα που είχε η ίδια για τον εαυτό της εξ ου και δεν τολμούσε να το συζητήσει με άλλες φίλες. Πήρε θάρρος λόγω της μακρόχρονης γνωριμίας μας και επειδή ήξερε πως ούτε θα ειρωνευτώ ούτε θα επικρίνω. Βεβαίως ήξερε ότι δεν θα αποδεχόμουν με τίποτα το ιδεολόγημα «I’m a giver».

Όση χαρά και αν δίνει η ικανοποίηση του παρτενέρ, το κενό δεν αναπληρώνεται. Οι γυναίκες που μόνο δίνουν στο σεξ είναι δυσλειτουργικές αλλά η γυναικεία φύση μπορεί να υποκρίνεται. Οι γυναίκες που μόνο δίνουν συνήθως λένε ψέματα για την ικανοποίηση που νιώθουν. Η χαρά του να δίνεις δεν υποκαθιστά τη χαρά του να παίρνεις. Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος για συνεύρεση εάν μόνο ο ένας φεύγει ικανοποιημένος. Και εδώ υπεισέρχεται όλη η διαπαιδαγώγηση του δυτικού κόσμου. Οι γυναίκες έχουν πειστεί ότι αρκεί να είναι παρούσες, αρκεί να κάνουν τα πάντα ώστε να χαρεί το έτερον ήμισυ. Ας αντιστρέψουμε τα δεδομένα. Υπάρχει άνδρας που να φεύγει σε στύση επειδή του αρκεί να έχει οργασμό η συντροφιά του; Απίθανο, αδύνατο, ακατόρθωτο.

Η φύση είναι για τον άνδρα πιο δυνατή από τον πολιτισμό που επιβάλλει τη δοτικότητα.

Ας κρατήσουμε από τους κανόνες μόνο τα απαραίτητα. Να κάνουμε δώρα στις γιορτές, να θυμηθούμε τον οικοδεσπότη. Το σεξ όμως θέλει εγωισμό, θέλει για τη γυναίκα ένα διαρκές αίτημα. Πρώτα εγώ. Οπωσδήποτε και εγώ. Αυτό που θέλω εγώ. Να το εμπεδώσουμε αυτό, η συνεύρεση δεν είναι μια κατάσταση όπου ο άνδρας ολοκληρώνει και η γυναίκα ζει μια ευχάριστη συνθήκη. Το περιγράφουν γλαφυρά οι κυρίες τύπου «I’m a giver»: εστιάζουν στη συνθήκη, στην ατμόσφαιρα. Να αντιστρέψουμε τους όρους και να ζητήσουμε από τον Αϊ-Βασίλη πολλούς, πάρα πολλούς οργασμούς για το νέο έτος. Κι αν ο Αϊ-Βασίλης δεν χωράει από την καμινάδα, αν δεν πιστεύουμε στα παραμύθια, μπορούμε να ζητήσουμε πολλούς, πάρα πολλούς οργασμούς από τον εραστή μας. Εύχομαι λοιπόν τα καλύτερα για όλες μας. Ευτυχείτε!