«Οι αρχιτεκτονικές σπουδές σε προετοιμάζουν για οποιαδήποτε καριέρα. Ως αρχιτέκτονας μπορώ να σχεδιάσω σε όλες τις κλίμακες,από μικρά αντικείμενα μέχρι αστικό σχεδιασμό. Έχω διδαχθεί πως να συγκροτώ μια κεντρική ιδέα, να την μελετώ, να την σχεδιάζω και να την εφαρμόζω, να κάνω έρευνα αγοράς και να διαχειρίζομαι τον προϋπολογισμό.

Όταν λοιπόν το τελευταίο διάστημα το επάγγελμά μου είχε περιοριστεί στις διεκπαιρεωτικές εργασίες τακτοποίησης αυθαιρέτων, αποφάσισα να συνθέσω ξανά, σε μικρότερη κλίμακα και με πολύ πιο απλές διαδικασίες υλοποίησης.

Επέλεξα το ξύλο γιατί είναι ένα υλικό που συναντούμε κυρίως στην αρχιτεκτονική και όχι τόσο στη μόδα. Έτσι μπορώ να δώσω μια νέα διάσταση στις τσάντες, ξεφεύγοντας από τα κλασσικά πρότυπα της μόδας και εισάγοντας δομές σύγχρονου βιομηχανικού σχεδιασμού. Χρησιμοποιώ εξαιρετικής ποιότητας κόντρα πλακέ θαλάσσης, ώστε με επιφάνειες μικρού πάχους και βάρους να έχω ακαμψία και αντοχή.

Το τελευταίο διάστημα δίνονται στους Έλληνες σχεδιαστές περισσότερες ευκαιρίες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε διοργανώσεις διεθνών προδιαγραφών, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργηθεί πολλές ηλεκτρονικές «πλατφόρμες», στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου προσφέρεται ο διαδικτυακός χώρος προβολής και ανάδειξης του έργου τους. Η κρίση μας έχει βγάλει από τα ήρεμα νερά μιας συγκαταβατικής ή ασφαλούς εργασίας και μας έχει φέρει περισσότερο κοντά στο να παίρνουμε ρίσκα και να πηγαίνουμε κόντρα στο πείσμα των καιρών και της σύγχρονης οικονομίας
«. Αννα Μωραΐτου