Ποια ήταν η προηγούμενη ασχολία σας;

Ύστερα από την ολοκλήρωση των σπουδών μας στο Λονδίνο εργαστήκαμε για κάποιο καιρό εκεί, να πάρουμε την εμπειρία..

Μαρία: Εργάστηκα στην εταιρεία Holland&Holland.

Ιλένα: Εγώ από την άλλη εργάστηκα αρχικά στην Rainbowware και πιο συγκεκριμένα στις πωλήσεις και αργότερα στην Rupert Sanderson ως μάνατζερ παραγωγής.

Δύο γυναίκες που δημιουργούν και κάνουν το κέφι τους επάγγελμα. Ακούγεται ιδανικό, αλλά ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε στην πραγματικότητα;

Όταν έχεις μία δικιά σου δουλεία πάντα υπάρχουν δυσκολίες και προκλήσεις καθημερινά. Αυτό όμως δεν μας έχει σταματήσει στο να δημιουργούμε.

Με τι ασχολείστε στην Koku Accessories;

Μαρία: Tο 2003 ίδρυσα το Koki Creations εταιρία που ειδικεύεται σε σχεδιασμό και κατασκευή δώρων, για ειδικές περιπτώσεις, από ύφασμα & πλέξιγκλάς. Παράλληλα δημιουρήσαμε και το ΚΟΚU το οποίο συμβαδίζει με το ΚΟΚΙ στο θέμα των υλικών, της χειροποίητης παραγωγής, της παραγωγής στην Ελλάδα που για μάς είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Ιλένα: Το 2009 μπήκα δυναμικά κι εγώ στην Koki Creations & ΚΟΚU.

Ενδείκνυται μια εποχή σαν τη σημερινή για να αρχίσει κάποιος μια τέτοια επιχείρηση;

Οι δυσκολίες είναι αρκετές αλλά ο επαγγελματισμός και τα ποιοτικά προϊόντα είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που ανν φερμου﷽﷽ι διαφες ιδέες. Δεν εί.. πρsigner, Production manager)τέχουν στις δύσκολες αυτές εποχές. Εμείς πάντως είμαστε θετικές!

Εμπνευστήκατε από κάτι/κάποιον;

Όχι από κάποιον ή κάτι συγκεκριμένο. Είναι έτσι η φύση της δουλειάς μας που συνέχεια εμπνεόμαστε με καινούργιες ιδέες.

Τι υλικά χρησιμοποιείτε και πώς γίνεται η επιλογή τους;

Χρησιμοποιούμε βαμβακερά υφάσματα, πλέξιγκλας και διαφόρων ειδών φερμουάρ. Μας αρέσει πολύ να ψάχνουμε για καινούργια υλικά.

Μπορεί κάποιος να κάνει παραγγελία ότι θέλει και όπως το θέλει;

Εννοείται πως γίνετε αλλά μέσα σε κάποια συγκεκριμένα πλαίσια. Μπορεί, για παράδειγμα, να επιλέξει από την κολεξιόν το σχέδιο που του αρέσει και από τους συνδυασμούς χρωμάτων που έχουμε προκαθορίσει.

Πώς φαντάζστε την ιδανική πελάτισσα σας; (πώς είναι ντυμένη, πού συχνάζει, ποιες είναι οι ασχολίες της;). Με άλλα λόγια, για ποια γυναίκα δημιουργείτε;

Έχουμε μεγάλη γκάμα πελατών, οπότε δεν μπορούμε να γίνουμε πολύ συγκεκριμένες ως προς αυτό. Από την άλλη αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα είναι να δίνουμε μεγάλη βάση είναι πως θέλουμε οι πελάτες μας να αντιλαμβάνονται την ποιότητα και το design των προϊόντων μας.

Πώς προέκυψαν οι πωλήσεις στο εξωτερικό;

Το ΚΟΚU βασικά ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι στη Μύκονο και πιο συγκεκριμένα στο «Μαγεία Τεε». Είχε μεγάλη επιτυχία και μας πλησίασε ένα από τα top showrooms στο Λονδίνο-Παρίσι, το Rainbowwave.

Είστε ευχαριστημένες από την ανταπόκριση του κόσμου;

Ναι! Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένες με την ανταπόκριση. Όταν πρωτοξεκινάς να πουλάς στο εξωτερικό είναι πάντα άγχος να δεις σε ποιούς θα αρέσουν.

Ποιος είναι ο ανταγωνισμός σας;

Είναι λίγο νωρίς για εμάς να σας πούμε ακριβώς ποιός είναι ο ανταγωνισμός μας. Αργότερα θα έχουμε πιο σαφή εικόνα.

*Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και τιμές μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.kokuaccessories.com ή απλά περάστε μια βόλτα από το Showroom: Πετμεζά 8, Περιστέρι, τηλ.210 5737 842