Η αυτοκτονία ενός 14χρονου, τουΤζέιμς Ροντμέιγερ,που μέσα από video στο YouTube είχε αποκαλύψει την ανασφάλεια γιατη σεξουαλικότητατου, ευαισθητοποίησε την την εκκεντρική ποπ σταρ Λέιντι Γκάγκα η οποία κατήγγείλε μέσω του Twitter της, το bullying ως παράνομο.

Σε συνέντευξή της στους Times πριν λίγες ημέρες δήλωσε ότι «κάνω ότι μπορώ, συνεργάζομαι με ειδικούς, μελετάω τις στατιστικές για να βρω έναν τρόπο να είμαστε χαλαροί και φυσιολογικοί, ευγενικοί κι άξιοι να αγαπηθούμε».

Η ίδια επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες το αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ για τα εγκαίνια του ιδρύματος που η ίδια έχει δημιουργήσει, Born This Way.

Σκοπός του ιδρύματος; Η καταπολέμηση της παρενόχληση των νέων ενδυναμώντας τον χαρακτήρα τους. Σύμφωνα με την Λέιντι Γκάγκα, το ίδρυμα Born This Way «δεν είναι ένα ίδρυμα κατά των καψονιών. Είναι ένα ίδρυμα για την αυτονόμηση των εφήβων. Πρόκειται να αλλάξει το κλίμα στα σχολεία».

Στην ομιλία της στο Χάρβαρντ τόνισε ότι, «δεν είμαι εδώ για να σας δώσω μία απάντηση και δεν είμαι εδώ για να σας πω ότι μπορώ να λύσω αυτά τα προβλήματα. Μία «κουλτούρα αγάπης» είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση των καψονιών μεταξύ των μαθητών στα σχολεία και κατά της έλλειψης εμπιστοσύνης που έχουν οι έφηβοι στον εαυτό τους».