Οι εργαζόμενοι-σχεδιαστές της Lego, πρέπει να είναι από τους πιο τυχερούς εργαζόμενους και αυτό γιατί αυτό που πρέπει να κάνουν εν ώρα εργασία είναι…να παίζουν όλη μέρα. Τι καλύτερο από το να δουλεύουμε περιτριγυρισμένοι από παιχνίδια;

Οι Δανοί αρχιτέκτονες, Ροζάν Μπος & Ρουν Φιόρντ, έχουν φτιάξει ένα νέο και μοντέρνο εργασιακό περιβάλλον, όπου η διασκέδαση, το παιχνίδι και η δημιουργικότητα έχουν υψίστη σημασία, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να είναι μέρος των παιχνιδιών που οι ίδιοι δημιουργούν.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, το κυριότερο χαρακτηριστικό για να δημιουργήσουν ένα σχέδιο που αντιστοιχεί στην εστίαση στο παιχνίδι, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, είναι η φαντασία.

Στον πρώτο όροφο υπάρχουν οχτώ αίθουσες συνεδριάσεων, άλλες μικρές και άλλες μεγάλες, με γυάλινη πρόσοψη και με μόνο τρόπο διαφυγής από ένα meeting, έναν μεταλλικό σωλήνα.

Το ισόγειο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ένας μεγάλος ενιαίος χώρος. Κατά μήκος της αίθουσας έχει γίνει ένας διάδρομος με καναπέδες έτσι σχεδιασμένους και τοποθετημένους για να δίνει την εντύπωση, σε όποιον κάθεται εκεί, ότι είναι μέσα σε σύννεφο.

Τα ξύλινα τραπέζια στους χώρους χαλάρωσης ή ακόμη και στα meetings είναι κατασκευασμένα ώστε να δημιουργούν χώρο αλλά και να φέρνουν τους εργαζόμενους πιο κοντά.

Στον ίδιο χώρο έχουν τοποθετηθεί βιβλιοθήκες αλλά και ένα βάθρο για να τοποθετούν οι εργαζόμενοι τα κατασκευάσματά τους και να έχουν την ευκαιρία να τα επιδεικνύουν αλλά και να ανταλλάσουν γνώμες και ιδέες μεταξύ τους.

Zηλέψαμε. Εσείς;