Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα παρουσιάζουν στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την έκθεση Γιάννης Μέτσης – Πειραματικό Μπαλέτο Αθηνών η οποία θα διαρκέσει μέχρι το Μάιο του 2012.

Μία έκθεση αναδρομή στο έργο του Έλληνα χορευτή και χορογράφου Γιάννη Μέτση ο οποίος τον Αυγούστου του 2010 έφυγε από τη ζωή.

Στην έκθεση παρουσιάζεται υλικό από το προσωπικό αρχείο του Γιάννη Μέτση, το οποίο είχε ο ίδιος δωρίσει στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, καθώς επίσης και υλικό από προσωπικές συλλογές φίλων και συνεργατών του (από τις παραστάσεις της ομάδας Χορευτική Ομάδα Γιάννη Μέτση η οποία ονομάστηκε αργότερα Πειραματικό Μπαλέτο Αθηνών).

Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται αντικείμενα όπως κοστούμια, αξεσουάρ, φωτογραφικό υλικό, μακέτες κοστουμιών, σημειώσεις και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα και προγράμματα παραστάσεων. Τα κοστούμια που παρουσιάζονται στην έκθεση έχουν την υπογραφή της σκηνογράφου-ενδυματολόγου Λίζας Ζαΐμη -συνεργάτιδα του Γιάννη Μέτση όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής δράσης της ομάδας του. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει η σκηνογράφος Σοφία Παντουβάκη.

Kτίριο 1, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 2540 000.

Πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο http://metsis.hellenic-cosmos.gr