Η διάσημη υποδηματοποιία Jimmy Choo, ιδρύθηκε το 1996 από τον σχεδιαστή υποδημάτων Τζίμι Τσου και την Ταμάρα Μέλον, Accessories Editor της Βρετανικής Vogue. Οι εμβληματικές γόβες στιλέτο του οίκου κατέκτησαν σε λίγο χρονικό διάστημα της απανταχού fashionistas. Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα τις λάτρεψε και φυσικά ήταν η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ως Κάρι Μπράντσο στο Sex and the City εκτόξευσε την φήμη τους.
Ο γνωστός σχεδιαστής Μάικλ Κορς ίδρυσε τον ομώνυμο οίκο το 1981. Δεν χρειάστηκαν πολλά χρόνια για τον Michael Kors να συμπεριληφθεί στην λίστα με τους πιο γνωστούς οίκους στον κόσμο όπου τα πρωτοποριακά σχέδια συναντούν πολυτελή υλικά τόσο στα ρούχα όσο και στα αξεσουάρ.
Παρόλο που και οι δύο οίκοι βρίσκονται εδώ και χρόνια στις προτιμήσεις των διασήμων για το κόκκινο χαλί δεν απευθύνονται ακριβώς στο ίδιο καταναλωτικό κοινό. Ο Michael Kors, συνώνυμο της προσιτής πολυτέλειας στηρίζεται στα outlets και τα πολυκαταστήματα όπου συνηθίζονται οι μεγάλες εκπτώσεις και μπορεί κάποιος να βρει δερμάτινη τσάντα του οίκου για 90 ευρώ. Από την άλλη, η Jimmy Choo ανήκει στην luxury κατηγορία όπου ένα ζευγάρι σανδάλια μπορεί να κάνει 400 ευρώ ενώ οι εμβληματικές γόβες στιλέτο να φτάνουν έως και 2500-3000 ευρώ.
«Η εξαγορά του οίκου Jimmy Choo είναι η αρχή μιας στρατηγικής της εταιρίας να χτίσουμε ένα luxury group που να στοχεύει σε πολλά διεθνή fashion brands» δήλωσε ο Τζον Ντ. Άιντολ, πρόεδρος της εταιρίας Michael Kors Holdings.