Τη Δευτέρα το βράδυ, 8 Φεβρουαρίου,  η σχολή Καλών Τεχνών στην οδό Πειραιώς γέμισε κόσμο, μουσικές και λάμψη.

Η σχεδιάστρια μόδας Ιωάννα Κουρμπέλα παρουσίασε τη συλλογή της Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016-17 σε ένα σκηνικό ντυμένο με γεωμετρικά μοτίβα, φώτα νέον και την εκθαμβωτική λάμψη του λευκού και του κενού, που επιβεβαιώνουν τον τίτλο του σόου: VOID (κενό, αδειανό). Τρεις αλληλένδετες αίθουσες στις οποίες στρατηγικά είχαν τοποθετηθεί ειδικά κατασκευασμένα installations έδωσαν την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να παρακολουθήσουν την επίδειξη που είχε θεατρική προσέγγιση και ξεχωριστή αισθητική.
 

 

«Ρούχα σε νέες φόρμες και σιλουέτες που ακολουθούν τη γραμμή του σώματος χαρακτηρίζουν τη συλλογή που είναι επηρεασμένη από το αστικό τοπίο, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική. Λευκοί κύβοι, ήπιες γυαλάδες, αιχμές που προκύπτουν από ενώσεις ήταν τα βασικά στοιχεία της συλλογής. Ένα παιχνίδι αντιπαράθεσης μεταξύ φυσικών και τεχνικών υλικών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχεδιάστρια.

 

Φλερτάροντας με τα στοιχεία της φύσης, το χιόνι, τον πάγο και τον άνεμο η Ιωάννα Κουρμπέλα έχτισε μία συλλογή με γεωμετρικές λιτές φόρμες και loose γραμμές που αγκαλιάζουν εντέχνως το σώμα.
Με γήινες απαλές υφές (μετάξι και απαλό μαλλί) και με παστέλ χρώματα  (λευκά, σομόν, βεραμάν, σάπιο μήλο) η γυναίκα της Ioanna Kourbela δείχνει το δυναμικό της πρόσωπο χωρίς να ξεχνάει τη θηλυκή και ρομαντική της πλευρά.

Τα αξεσουάρ, όλα από ξύλο – τα παπούτσια με ξύλινα τακούνια και οι τσάντες σε γεωμετρικές φόρμες – έκλεψαν την παράσταση.