Το λαμπερό πάρτι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στο West Hollywood Park στο Λός Αντζέλες, με χορηγούς την Chopard, τα Neuro Drinks και την Wells Fargo.

Μεταξύ των παρεβισκομένων ηταν οι Sir Elton John και David Furnish, Χάϊντι Κλούμ, Μαίλυ Σάϊρους, Αλεκ Μπάλντουϊν, Αλεσσάντρα Αμπρόζιο καί άλλοι.

Οι καλεσμένοι μετά το κοκτέιλ παρακολούθησαν από γιγαντοοθόνες, την απονομή των βραβείων Οσκαρ. Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο διάσημος βρετανός σέφ Sir Gordon Ramsay, ετοίμασε ένα εξαιρετικό δείπνο με πέντε διαφορετικά πιάτα.

Μετά το δείπνο, ακολούθησε δημοπρασία με σημαντικά κομμάτια από φωτογραφίες μέχρι πίνακες, ένα ταξίδι πενθήμερης διαμονής για τέσσερα άτομα στη Χαβάη καθώς και δύο προσκλήσεις για το πάρτυ του Vanity Fair πού έγινε λίγο αργότερα το ίδιο βράδυ. Μετά την δημοπρασία, στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα εμφανίσθηκε ο νικητής του Βραβείου Grammy Nile Rodgers & CHIC.

O ιδρυτής Sir Elton John ευχαρίστησε τούς παρευρισκόμενους πού συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην δημοπρασία, χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα. Καθ’ όλη την διάρκεια της βραδιάς υπήρχαν μηνύματα προτρέποντας τους καλεσμένους να λάβουν μέρος για να υποστηρίξουν την αποστολή του ιδρύματος.

«Αυτό πού καταφέραμε να κάνουμε σε ένα και μόνον βράδυ είναι εντυπωσιακό» δήλωσε ο Sir Elton. «Χάριν της γενναιοδωρίας σας πέρσι βοηθήσαμε περίπου 70.000 ανθρώπους στις Η.Π.Α. και στην Καραϊβική, να δεχθούν τακτικές υπηρεσίες σε τέστ HIV. Επειδή νοιαστήκατε, 15.000 ακόμη άνθρωποι κατάφεραν να συνεχίσουν την ιατρική φροντίδα ενώ περίπου 12.000 κατάφεραν να νικήσουν τόν ιό. Είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα γι αυτό και φέτος θα κάνουμε περισσότερα. Μαζί κάνουμε πραγματική πρόοδο εναντίον της επιδημίας βοηθώντας ένα άτομο, μια κοινότητα κάθε φορά. Δεν είναι καθόλου εξωπραγματικό να πιστέψουμε ότι μαζί θα μπορέσουμε να δώσουμε ένα τέλος στο AIDS.»