Ο Blake Mycoskie, ιδρυτής τηςTOMSκαι φαινόμενο των επιχειρήσεων, έρχεται τη Δευτέρα 2 Ιουνίου στις 19:30 στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο οδού Πειραιώς) για μία μοναδική ομιλία με θέμα την Επιχειρηματικότητα και τη Φιλανθρωπία.

O Blake Mycoskie ίδρυσε την TOMS το 2006 και σήμερα θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές εταιρίες στο χώρο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. O πρόεδρος Bill Clinton στην απονομή του Βραβείου Επιχειρηματικής Αριστείας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασε τον Blake Mycoskie ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες επιχειρηματίες που έχει γνωρίσει ποτέ. Μπήκε στη λίστα «40 κάτω των 40» του περιοδικού «Fortune» ως ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες παγκοσμίως. Πέρυσι στη λίστα του «Forbes» με τις εταιρείες που εμπνέουν τον κόσμο (the most inspirational companies in the US) – ανάμεσά τους η Apple, η Disney και η Google – η TOMS κατέλαβε την 10η θέση!

O Αμερικανός Blake Mycoskie ταξιδεύοντας σε ένα χωριό της Αργεντινής διαπίστωσε ότι τα παιδιά δεν είχαν παπούτσια για να προστατεύσουν τα πόδια τους. Θέλοντας να τα βοηθήσει δημιούργησε την TOMS, μια εταιρεία όπου για κάθε ζευγάρι παπούτσια που πουλάει προσφέρει ένα καινούριο ζευγάρι σε ένα παιδί που το έχει ανάγκη. One for One. Το 2011 η TOMS ανακοίνωσε και το δεύτερο προϊόν της, τα γυαλιά ηλίου και οράσεως, όπου για κάθε ζευγάρι που πουλάει αποκαθιστά την όραση ενός ανθρώπου που το έχει ανάγκη.

Μέχρι το 2013 είχαν ήδη διανεμηθεί με τη συνεργασία 75 μη κερδοσκοπικών οργανισμών όπως η Unicef και η Save the Children 10.000.000 ζευγάρια παπούτσια σε 60 χώρες μεταξύ των οποίων η Αργεντινή, το Περού, ο Λίβανος, η Συρία, η Αλβανία, η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Τανζανία, και είχε αποκατασταθεί η όραση σε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους. Η πρόβλεψη είναι ότι έως το τέλος του 2014 θα έχουν δοθεί άλλα 10.000.000 ζευγάρια παπούτσια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μέχρι το τέλος του 2015, το 1/3 των παπουτσιών που χαρίζει η TOMS θα παράγονται στις χώρες που δίνονται βοηθώντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στηρίζοντας την τοπική οικονομία.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».