Από την Σοφία Κροκιδά

Yστερα από 26 χρόνια συνεργασίας με την International New York Times (πρώην International Herald Tribune), η διάσημη style editor Σούζι Μένκες ανακοίνωσε την παραίτησή της και την έναρξη της συνεργασίας της με την Condé Nast International ως International Vogue Editor.

Εξαργυρώνοντας τη φήμη της ως fashion authority, η Μένκες κάνει μια από τις σπουδαιότερες δημοσιογραφικές μεταγραφές, αναλαμβάνοντας διαδικτυακά κυρίως καθήκοντα παγκοσμίως. Ο νέος της τίτλος περιλαμβάνει τις αρμοδιότητες ρεπόρτερ και κριτικού μόδας για όλες τις online εκδόσεις της Vogue, και συγκεκριμένα για τα site της Γαλλίας, Ιταλίας, Κίνας, Ρωσίας, Ιαπωνίας, Γερμανίας, Αγγλίας και Ισπανίας, με ηχηρή την απουσία της Αμερικής.

H απόφαση της δημοφιλούς κριτικού να αποχωρήσει από την εφημερίδα με βάση το Παρίσι πάρθηκε τέσσερις μήνες αφότου αυτή μετονομάστηκε σε Ιnternational New York Times. Οι πρώτες φήμες τη θέλουν τη Μένκες να είναι δυσαρεστημένη με την αλλαγή αυτή, αν και τους τελευταίους μήνες η εφημερίδα την είχε «προβιβάσει» σε International Fashion Editor. Παρ’ όλα αυτά, δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη για την νέα της συνεργασία, καθώς θεωρεί πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για μια νέα πρόκληση στο χώρο των ψηφιακών μέσων.

Η διάσημη style editor ετοιμάζεται να εγκατασταθεί πλέον στην βρετανική πρωτεύουσα, αναμένοντας να ανακοινωθεί η επίσημη ημερομηνία έναρξης της νέας της συνεργασίας.