Το Playroom σε συνεργασία με τους εικαστικούς Αλέξανδρο Κακλαμάνο και Takumi Kato παρουσιάζουν ένα urban art project, το Μεγάλο Μουσείο.

Η ιδέα

Μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες καλούνται να ζωγραφίσουν την κενή κορνίζα του Playroom και να βάλουν την υπογραφή τους.

Εκτυπώστε και ζωγραφίστε ή κάντε κολλάζ, επεξεργαστείτε στον υπολογιστή, δημιουργήστε ένα περιβάλλον ή ακόμα και μια κινούμενη εικόνα με οποιοδήποτε μέσο ή τεχνική.

Μιλήστε μέσα από τις εικόνες για τον εαυτό σας, τους γύρω σας, το σπίτι σας, τα συναισθήματα, τις ανάγκες, τους φόβους σας, μοιραστείτε τις σκέψεις σας για τη ζωή, για μια ιδέα, για το τώρα, για το αύριο. Μοιραστείτε με την πόλη μια εικόνα σας.

Στη συνέχεια οι ζωγραφισμένες κορνίζες θα κολληθούν στους δρόμους της Αθήνας από το Playroom και τους συνεργάτες του, αλλά και από όποιον άλλον επιθυμεί να συμμετάσχει με σκοπό να δημιουργηθεί σταδιακά το Μεγάλο Μουσείο.

Τα έργα σας θα τα ανακαλύψετε μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι στους δρόμους της Αθήνας, αφού στείλετε το δικό σας, όπως επίσης και στο blog του Playroom playroom-urbanart.blogspot.gr

O στόχος

Σκοπός του Playroom είναι η εξοικείωση του κοινού κάθε ηλικίας με τα Μουσεία και τους χώρους τέχνης, ώστε να τα επισκέπτονται όλο και περισσότεροι, έχοντας αναπτύξει το δικό τους προσωπικό αισθητικό κριτήριο το οποίο θα στηρίζεται στη γνώση, τα συναισθήματα και την εμπειρία, που η τέχνη προσφέρει και όχι στην απόρριψη και το φόβο για το διαφορετικό.

Στο Μεγάλο Μουσείο, η τέχνη με τη μορφή παιχνιδιού, εισβάλει στην καθημερινότητα μας, εκεί δηλαδή ακριβώς που βρίσκεται η ουσία της σύγχρονης τέχνης. Μιλάει για το τώρα, για τη ζωή, όπως ο καθένας τη βιώνει, για τα όνειρα, για το μέλλον, το σύνολο, την πόλη μας και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.

Έτσι, ο δρόμος αυτός, αργά ή γρήγορα, θα μας οδηγήσει στο κατώφλι ενός από τα μουσεία της πόλης μας.

Τι είναι τo Playroom;

To Playroom Α.Μ.Κ δημιουργήθηκε το 2010 από τις εικαστικούς Ιωάννα Γουζέλη και Αγγελική Μπόζου, απόφοιτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με στόχο να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσέγγιση και εξοικείωση του παιδιού με την σύγχρονη τέχνη.

Μέσα από τη διοργάνωση καλλιτεχνικών φεστιβάλ για παιδιά και τις εύστοχες συνεργασίες με σύγχρονους καλλιτέχνες, το Playroom φέρνει το παιδί σε μια εκπαιδευτική, δημιουργική και κυρίως ευχάριστη επαφή με την τέχνη.

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Υποβολή έργων μέχρι και την 31η Μαρτίου 2014 είτε ταχυδρομικά τυπωμένο το έργο σε διάσταση Α3 στη διεύθυνση:

Παπατσώνη και Λάμπρου Φωτιάδου 17-19 ,Μετς 11636 υπόψιν Playroom

είτε σε υψηλής ανάλυσης μορφή (300dpi) στο playroomplayroom@gmail.com με τον τίτλο: Το Μεγάλο Μουσείο.

Για προτάσεις με κινούμενες εικόνες παρακαλούμε στείλτε δύο αρχεία: ένα σε jpg ως άνω με video still για την αφίσα και ένα σε αρχείο video για το blog μας σε μορφή .mov .mp4 .avi.

Για ερωτήσεις σχετικά με το project στείλτε στο playroomplayroom@gmail.com επισκεφτείτε και κάντε Like στη σελίδα στο facebook για να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δράσεις του Playroom.