Όταν το Costume Institute του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης ανοίξει ξανά τον Μάιο, εκτός από πλήρως ανανεωμένο, καθώς ανακαινίζεται εδώ και δύο χρόνια, θα έχει πλέον και διαφορετικό όνομα.

Θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στη γυναίκα που ήταν πάντα εκεί για να το στηρίζει – τόσο πνευματικά με τις συμβουλές τις, όσο και οικονομικά – αλλάζει πλέον την ονομασία του σε «Anna Wintour Costume Center». Η γυναίκα αυτή όπως καταλάβατε είναι η σιδηρά κυρία της μόδας Αννα Γουίντουρ, πρώην διευθύντρια της αμερικανικής Vogue, καλλιτεχνική διευθύντρια της Condé Nast και έμπιστη σύμβουλος του Met εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια.

Η ίδια άλλωστε ευθύνεται για την καθιέρωση του ετήσιου Met Ball ως ένα μοναδικό event στο οποίο κάθε σημαντική προσωπικότητα του χώρου της μόδας και της τέχνης πρέπει να παρακολουθήσει, φέρνοντας λάμψη στο Costume Institute, κάνοντας το περισσότερο επίκαιρο και όχι απλά έναν αποστειρωμένο θεσμό.

Η οικονομική της συμβολή φυσικά είναι κάθε άλλο παρά μικρής σημασίας. Η γυναίκα-θρύλος κατάφερε τα συγκεντρώσει τουλάχιστον 125 εκατ. δολάρια αποκλειστικά και μόνο για το Costume Institute, ενώ ενίσχυσε την ανακαίνισή του με ακόμα 40 εκατ.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ή υπερβολικό που θα φέρει πλέον το βαρυσήμαντο όνομά της. Το Anna Wintour Costume Center σκοπεύει να γιορτάσει τον νέο του εαυτό με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια. Στις 8 Μαίου θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό με την εναρκτήρια έκθεση «Charles James: Beyond Fashion». Η Αννα Γούιντουρ θα είναι σίγουρα εκεί για να απολαύσει τη στιγμή με το χαρακτηριστικό της αινιγματικό μειδίαμα. Θα έχει για ακόμη μια φορά νικήσει!