Τι χρειάζεται για να ξεχωρίσει ένας σχεδιαστής ανάμεσα σε τόσους άλλους; Αρκετά συχνά θα πρέπει να επιλέξει να ασχοληθεί με κάτι συγκεκριμένο και αυτό το κάτι να το κάνει όχι μόνο πολύ καλά, αλλά και με διαφορετικό τρόπο.

Η Ράνια Γιουρµετάκη, ή Urania Gazelli όπως θα την δείτε να αναφέρετε από γνωστές fashionistas και περιοδικά, σχεδιάζει clutches που όταν τα δεις ξέρεις πως είναι δικά της – και αυτό είναι ο καλύτερος πρόδρομος της επιτυχίας. Ολα ξεκίνησαν το 2010, όταν αφουγκραζόμενη μία από τις πιο ανατρεπτικές τάσεις των τελευταίων σεζόν, τα τσαντάκια από plexi glass δηλαδή, η Gazelli πήγε το όλο εγχείρημα πολλά βήματα παραπέρα, χρησιμοποιώντας αναπάντεχα μοτίβα, σχήματα και χρώματα.

Το αποτέλεσμα; Φοβερά ενδιαφέρον, με κάθε κομμάτι να είναι ένα πιθανό «it item» στα χέρια των γυναικών που θέλουν να πρωτοτυπήσουν. Για αυτό άλλωστε και ήδη έχουν κρατηθεί από σημαντικά ονόματα στον χώρο της μόδας, όπως η απόλυτη γκουρού Αννα Ντέλο Ρούσο και η διάσημη fashion blogger Κιάρα Φεράνι.

Στη δημιουργία των clutches συνέβαλαν τόσο οι σπουδές της, Βιομηχανικό Σχέδιο, όσο και τα χρόνια που πέρασε πλάι στο πατέρα της δουλεύοντας με το αγαπημένο της υλικό, το plexi glass. Ολα τα τσαντάκια κατασκευάζονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην επιχείρηση της οικογένειας της, Ranol.

Το ταλέντο και η μοναδικότητα της Urania Gazelli τράβηξαν την προσοχή και της ιταλικής Vogue, η οποία την επέλεξε ως ένα από τα «Vogue Talents» του 2013, δίνοντας της την ευκαιρία να παρουσιάσει την καλοκαιρινή κολεξιόν της στο περίφημο Palazzo Morando. Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξή της εδώ.

Δείτε τη συλλογή και επισκεφθείτε το επίσημό της site για να μάθετε περισσότερα