Η παρουσίαση της ανοιξιάτικης συλλογής που σχεδίασε ο Αλεξάντερ Γουάνγκ για τον οίκο Balenciaga θα συνοδεύτηκε σίγουρα με λιγότερο άγχος για το ίδιο, καθώς το ντεμπούτο του για τη σεζόν Fall 2013 έλαβε πολύ καλές κριτικές. Ετσι λοιπόν, ο φρέσκος δημιουργικός διευθυντής του διάσημου οίκου με τις ισπανικές καταβολές ένιωσε αρκετά πιο ελεύθερος στο να εκφράσει τον εαυτό του και αυτό ήταν εμφανές και στα ρούχα που θαυμάσαμε στο show.

Ο στόχος του πλέον δεν ήταν απλά και μόνο να μας πείσει ότι σέβεται το βάρος του ονόματος που δέχθηκε να «κουβαλήσει» στις πλάτες του, αλλά και ότι είναι απόλυτα ικανός να πειραματιστεί με τις σοβαρές και αυστηρές γραμμές του οίκου, δίνοντας έτσι μία νέα, ανατρεπτική ερμηνεία. Και σίγουρα τα κατάφερε.

Πώς μπόρεσαν λοιπόν να συναντηθούν και να συμπλεύσουν αρμονικά οι αφαιρετικές, ανδρόγυνες και περισσότερο «street» γραμμές του 29χρονου σχεδιαστή με τις περισσότερο γεμάτες και θηλυκές του Balenciaga; Με μια εικόνα που αρχικά έδινε την αίσθηση της ανισότητας αλλά που κατέληγε να είναι πολλά υποσχόμενη για το μέλλον του Γουάνγκ στο ιστορικό fashion house.

Ογκώδη τοπ και σακάκια, σορτς στην πιο glamour εκδοχή τους, perfecto τζάκετ και το – απαραίτητο- πλέον δέρμα, συνάντησαν τις παστέλ αποχρώσεις, τις αέρινες διαφάνειες και τις θηλυκές φούστες με τα floral prints. Κομμάτια τόσο όμορφα, τόσο καλοραμμένα και φίνα, τα οποία είχαν ταυτόχρονα μίνιμαλ και περισσότερο ανάλαφρη διάθεση.

Η θητεία του Αλεξάντερ Γουάνγκ στον Balenciaga αναμένεται συναρπαστική και έχουμε την αίσθηση ότι όσο θα περνάει ο καιρός, τόσο καλύτερος θα γίνεται και ο ίδιος.

Δείτε ολόκληρη τη συλλογή