Δύο φίλες, μια marketeer και μια financier, δημιούργησαν ένα καινούριο ελληνικό brand που συνδυάζει την παραδοσιακή δεξιοτεχνία με μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία. Η Δήμητρα και η Μαρέβα, έχοντας κοινά γνωρίσματα, αισθητική και αξίες, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επικεντρωθούν στη δημιουργία μιας εταιρείας που θα αντανακλά το γούστο και την προσωπικότητα τους.

Καταξιωμένες και οι δύο στο χώρο τους, τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων, έστρεψαν την προσοχή τους προς ένα νέο τομέα του κλάδου της μόδας που αισθάνονται πως δεν έχει ακόμα εξερευνηθεί επαρκώς: χειροποίητα σανδάλια, κεντημένα πουκάμισα και καφτάνια, περιορισμένης έκδοσης τσάντες και μοναδικά κοσμήματα, έπιπλα και είδη σπιτιού, όλα εμπνευσμένα από παραδοσιακά μοτίβα με τη χρήση υλών υψηλής ποιότητας, ο πλούτος της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς αναθεωρείται με πρωτοτυπία και φρεσκάδα.

Η εταιρεία Zeus+Δione είναι μια συλλογή από χειροποίητα, υψηλής ποιότητας προϊόντα βασισμένα σε εκλεπτυσμένη χειροτεχνία. Διαφορετικές οντότητες, όπως κατασκευαστές, μικρά εργαστήρια, καλλιτέχνες και σχεδιαστές από όλη τη χώρα μετουσιώνουν την πλούσια ελληνική κληρονομιά σε αντικείμενα μόδας και lifestyle.

Η έμπνευση μιας θεάς

Η Αφροδίτη είναι η ελληνική θεά του έρωτα, της ομορφιάς, της απόλαυσης και της γονιμότητας. Δεν βίωσε παιδική ηλικία: σε κάθε εικόνα και αναφορά προς αυτήν είναι γεννημένη ενήλικας και απεριόριστα επιθυμητή. Οι τελετές προς τιμήν της, τα Αφροδίσια, εορτάζονταν σε όλη την Ελλάδα. Η Αφροδίτη είχε συνδεθεί με θάλασσα, δελφίνια, περιστέρια, κύκνους, ρόδια, σκήπτρα, μήλα, μυρτιές, τριανταφυλλιές, φλαμουριές, κελύφη οστράκων και μαργαριτάρια και συχνά απεικονιζόταν με τη μορφή τους. Είχε πολλούς εραστές, τόσο θεούς όσο και θνητούς… Η Αφροδίτη είχε στην κατοχή της ένα μαγικό περίζωμα που γεννούσε τον έρωτα και τοπάθος σε όσους το φορούσαν. Ο μύθος αναφέρει πως γονείς της Αφροδίτης ήταν ο Δίας και η Διώνη.

H Zeus + Δione είναι λοιπόν μια εταιρεία βασισμένη σε ένα μύθο που παράλληλα φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν καινούριο.