Πενήντα από τα ομορφότερα φορέματα της μόδας θα παρουσιαστούν στο «Fashion Museum» που βρίσκεται στο Μπαθ της Αγγλίας, καθώς το μουσείο γιορτάζει φέτος τα πεντηκοστά του γενέθλια. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να δημιουργηθεί η έκθεση «50 Fabulous Frocks», η οποία και θα περιλαμβάνει δημιουργίες από σημαντικά ονόματα, όπως είναι οι σχεδιαστές Elsa Schiaparelli, Christian Dior και Yves Saint Laurent, αλλά και οι σύγχρονοι οίκοι Erdem και John Rocha.

«Η επιλογή των 50 κομματιών ήταν μία ιδιαίτερα προσεκτική διαδικασία» δήλωσε η επικεφαλής του Fashion Museum Ρόζμαρι Χάρντεν. «Ορισμένα κομμάτια, αυτά που κλέβουν το σόου, ήταν μέσα στη λίστα από την αρχή, αλλά υπήρχαν κάποια που ερχόταν και έφευγαν – και τελικά έμειναν στην τελική λίστα της έκθεσης. Ορισμένα κομμάτια αναδεικνύουν μία προσωπική στιγμή από την ντουλάπα κάποιου, ενώ άλλα έχουν σηματοδοτήσει μία σημαντική στιγμή στην ιστορία της μόδας».

Ορισμένα από τα κομμάτια αναμένεται σίγουρα να μονοπωλήσουν τον ενδιαφέρον, όπως μία ασπρόμαυρη τουαλέτα Yves Saint Laurent με φτερά, ένα ντελικάτο, βραδινό φόρεμα σε κρεμ χρώμα από το 1820 ή ακόμα και μια δημιουργία που εμπνεύστηκε από ένα μπουκάλι σαμπάνιας. Το παλαιότερο κομμάτι της συλλογής χρονολογείται στο 1660, ενώ το πιο καινούριο είναι από τη κολεξιόν της Burberry για το Φθινόπωρο και το Καλοκαίρι του 2012-13.

*Η έκθεση θα βρίσκεται στο Fashion Musem μέχρι το τέλος του χρόνου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.